Direct door naar content
Zondag 19 januari in Zwembad West Nijmegen: ‘Ik-Kan-zwemmen!’ 2020 afbeelding nieuwsbericht

Zondag 19 januari in Zwembad West Nijmegen: ‘Ik-Kan-zwemmen!’ 2020

17 december 2019

Op zondag 19 januari van het nieuwe jaar organiseren wij samen met de Nijmeegse zwemverenigingen in zwembad West het zwemevenement ‘Ik-Kan-Zwemmen!-2020’ (IKZ) Tijdens dit evenement kunnen kinderen allerlei clinics volgen bij Nijmeegse zwemaanbieders. We hopen dat op deze manier een aantal kinderen hun nieuwe passie ontdekken en doorstromen naar de zwemvereniging. Daarnaast is er ook een zweminformatiemarkt waar iedereen welkom is. (Om mee te kunnen doen moet je wel kunnen zwemmen).

Die zondag, van 14:30 tot 17:00 uur, kunnen kinderen in het grote 50-meter bad snorkelen bij Duikteam De Kaaiman, reddend zwemmen bij de Nijmeegse Reddingsbrigade en zeemeerminzwemmen met Sportfondsen Nijmegen. Bij zwemvereniging Aqua Novio kunnen kinderen proeven aan synchroonzwemmen, waterpolo, wedstrijdzwemmen en waterbasketbal. Waterbasketbal? Deze laatste is onze nieuwste ‘aanwinst’ en is bedoeld voor kinderen / jongeren met een beperking in de meest brede zin van het woord (dit kan een lichamelijke of verstandelijke beperking zijn).

Wanneer mag ik meedoen?
Je mag meedoen als je tussen de 6 en 13 jaar oud bent en in bezit bent van zwemdiploma ‘B’. Je hebt daarnaast ook echt belangstelling om ‘iets’ met zwemmen te gaan doen, maar je weet nog niet welke sport. Het kan dus zijn dat je nog niet sport, of een ander sport wilt gaan doen. Voor het waterbasketbal gelden wat andere voorwaarden om mee te kunnen doen. Zo hoef je niet perse een zwemdiploma te hebben, maar je moet wel kunnen zwemmen. Aan deze clinic kun je deelnemen als je tussen de 12 en de 16 jaar oud bent en een beperking hebt.

Informatiemarkt
Voor kinderen, ouders en bezoekers zal er ook een informatiemarkt zijn. Daar kunnen bezoekers alles te weten komen over hun favoriete zwemclub; trainingstijden, locaties, kosten, etc. Er is ook een doorlopende videopresentatie waarin de zwemaanbieders zich van hun beste kant laten zien. Het is ook mogelijk om informatiemomenten te bezoeken om te kijken of het ‘klikt’ of  om een beweegadviesgesprek te plannen met een van de aanwezige buurtsportcoaches. Dus zelfs als je niet meedoet is het toch nog de moeite waard om even binnen te lopen!

Via de scholen gaan wij actief kinderen uitnodigen waarvan wij denken dat ‘Ik-Kan-Zwemmen-2020’ echt iets voor is. Daarnaast kun je ook nog bij jouw sportdocent of buurtsportcoach aangeven dat je graag komt. Ten slotte kun je ook nog een mailtje sturen naar p.hermans@nijmegen.nl of nijmegenwestsport@nijmegen.nl om te laten weten dat jij er zondag 19 januari graag bij wilt zijn!

Zie hier de promotievideo!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: