Direct door naar content
TV-tip: FC De Helden! afbeelding nieuwsbericht

TV-tip: FC De Helden!

04 december 2019

Heel veel jongens en ook steeds meer meisjes dromen van een professionele voetbalcarrière. Sinds dit seizoen is dat ook mogelijk voor kinderen met een beperking. In het KRO-NCRV programma FC De Helden laat Klaas van Kruistum zien dat spelen bij een profvoetbalclub voor iedereen toegankelijk is én moet zijn. De presentator volgt een aantal jonge sporters met een beperking die hun droom willen verwezenlijken. 

FC De Helden laat de opstart van de Bijzondere Eredivisie zien. Dit is de allereerste Eredivisie-competitie ter wereld waarin kinderen meespelen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Dankzij het initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, ondersteund door de Vriendenloterij, kan een voetbaldroom vanaf nu ook uitkomen voor deze kinderen. De jonge voetballers worden gescout en getraind door tien Nederlandse profclubs die een G-team afvaardigen. 

Liefde voor voetbal
De zesdelige serie volgt de scouting van de teams, het trainen, de eerste wedstrijden en alles wat er in aanloop naar de Eredivisie voor de voetballers bij komt kijken. In FC De Helden zie je niet alleen de liefde voor voetbal, maar ook de drempels die de kinderen en hun ouders hebben moeten nemen om hier te kunnen staan. Presentator Klaas was onder de indruk tijdens de opnames. “Dat voetbal emotie is wist ik, maar in deze Bijzondere Eredivisie wordt dat wel heel erg tastbaar. Toptrainers, bijzondere ouders, maar vooral weergaloze voetballers die zich niet laten beperken!”

Eerste aflevering
In de eerste aflevering gaat Klaas langs bij Ajax waar er onder de bezielende leiding van coach Dennis Gebbink een elftal start met trainen. Ook zien we spits Malik. Hij heeft Down en vertelt hoe belangrijk voetbal voor hem is. Dat en meer is vanavond te zien op NPO 1 om 22.20 uur. Bekijk hier alvast de promo:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: