Direct door naar content
'Downsyndroom queen' volop in de weer op Instagram afbeelding nieuwsbericht

'Downsyndroom queen' volop in de weer op Instagram

10 december 2019

Met het Instagramaccount 'downsydcrome_queen' willen zussen Celine (20) en Enya (23) laten zien dat het leven van Enya, die het downsyndroom heeft, heel normaal is. Volgens de twee worden mensen met het syndroom van Down namelijk nog te vaak in een hokje gestopt. En daar willen ze met het Instagramaccount nou precies verandering in brengen.

Het account zijn ze begonnen om Down een positiever beeld te geven. Dat doen ze door foto's te plaatsen van alle dingen die Enya doet en beleeft. "Ik vind het leuk als er mooie foto's van mij worden gemaakt. Net zoals ik het heel leuk vind als mensen zo'n foto een hartje geven", vertelde Enya onlangs aan het AD

Dagelijkse leven met Down
De twee zussen hebben inmiddels al ruim 3500 volgers op Instagram en zijn druk in de weer om dat aantal te vergroten. "Er zijn nog geen accounts waarop jonge vrouwen met Down hun dagelijkse leven tonen en al helemaal niet in combinatie met mode. Het is extra leuk om op die behoefte in te spelen", legt Celine uit.

Hobby
Alle foto's van Enya worden gemaakt door haar zus Celine, die een marketingopleiding aan de Hogeschool van Rotterdam volgt. "Uit mijn studie kan ik dingen halen die van pas komen bij onze hobby", vertelt Celine. 

Down op een positieve manier
Bang voor negatieve reacties op hun Instagramaccount zijn de twee niet. "Je kunt het toch nooit goed doen. De een vindt je te dik, de ander lelijk. Dat blijf je houden." 

Negatieve reacties worden door Celine verwijderd. "Mijn zus ziet ook alles en wordt er misschien wel verdrietig van. Dit account is juist om Down op een positieve manier te tonen." 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: