Direct door naar content
Lois deelt vloggend alles over haar leven afbeelding nieuwsbericht

Lois deelt vloggend alles over haar leven

06 januari 2020

De negentienjarige Lois heeft autisme, maar wil door middel van haar vlogs mensen juist een beter beeld geven van wat autisme is en wat er allemaal bij komt kijken.

Ze is daarom het eerste vloggezicht van 'MEE'. Het ideaal van MEE is een samenleving waarin iedereen mee kan doen, ook als je een beperking hebt. In haar vlogs deelt Lois van alles uit haar dagelijks leven. Ze houdt je regelmatig op de hoogte en hoopt hierdoor een beter beeld te creeren over haar handicap. 

Offline en online meedoen
MEE wil dat iedereen mee kan doen in de samenleving, zowel online als offline. Daarom zijn ze met het YouTubekanaal 'Mee met mij' gestart, waarop onder andere Lois je meeneemt in haar leven.  "In de digitale wereld valt voor veel mensen hun beperking weg. Je kunt bijvoorbeeld langer nadenken over wat je zegt en je netwerk breidt uit. Professionals hebben als taak om ook online middelen te omarmen als het gaat over meedoen. Daarvoor zet MEE zich als kenniscentrum in. Mijn missie: zorg dat iedereen mee komt, offline en online", vertelt Janine van Loenen, expertcoach mediawijsheid bij MEE. 

De vlogs van 'Mee met mij' zijn hier te vinden op YouTube. Kijk hier alvast een introductie:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: