Direct door naar content
Madeline deed in rolstoel mee aan missverkiezing afbeelding nieuwsbericht

Madeline deed in rolstoel mee aan missverkiezing

26 december 2019

Als je denkt dat missverkiezingen alleen voor mensen zonder beperking zijn, dan heb je het mis. Madeline Elizabeth Delp deed vorig jaar namelijk als eerste vrouw in een rolstoel mee aan een ‘reguliere’ missverkiezing in North Carolina. De 25-jarige Amerikaanse won niet, maar nam wel de prestigieuze award voor Miss Congeniality (de prijs voor mooiste persoonlijkheid) mee naar huis en daar is ze terecht maar wat trots op.

Op tienjarige leeftijd raakte Madeline verlamd door een auto-ongeluk. Jarenlang ging ze gebukt onder depressies en angsten, totdat ze in haar late tienerjaren rigoureus besloot niet meer zo door het leven te willen gaan. Natuurlijk was ze nog steeds niet in staat om weer te gaan lopen, maar ze was vastbesloten iets in zichzelf te vinden dat sterker was dan alle redenen om negatief te zijn. Madeline ging nieuwe dingen uitproberen en daagde zichzelf uit. Toen iemand haar vertelde over de Ms. Wheelchair-verkiezing in North Carolina twijfelde ze eerst wel. Dat was iets wat totaal buiten haar comfortzone viel, maar ze wilde toch meedoen en kijken wat een missverkiezing met haar zou doen.  

Miss Wheelchair
En geheel tegen haar eigen verwachting in won ze de missverkiezing ook nog. “Plotseling kwam ik een jaar lang in allerlei situaties terecht die niet in mijn comfortzone lagen. Ik reisde door het hele land en ontmoette nieuwe mensen. Ik transformeerde van een ontzettend verlegen meisje die nog niet in een miljoen jaar op zou staan en mensen zou toespreken tot iemand die dat wekelijks doet. Ik wist niet dat het in me zat”, vertelt de Amerikaanse in een interview met Glamour. 

Miss USA
Op een van de evenementen waar Madeline mocht spreken, was een jong meisje in een rolstoel (niet ouder dan zeven) die haar de vraag stelde: Denk je dat iemand in een rolstoel ooit mooi genoeg gevonden kan worden om aan Miss USA deel te nemen? Die vraag zette Madeline aan het denken. Ze vertelde het meisje dat iemand in een rolstoel ook Miss USA kan worden. Om dat te bewijzen aan het meisje, en aan zichzelf, schreef ze zich als eerste vrouw in een rolstoel in voor Miss USA 2018. 

“Backstage foto’s maken met meiden die hoog boven je uittorenen, stuk voor stuk met enorm lange benen. Ik voelde me zo onzeker!"

Madeline Elizabeth Delp

Mooiste persoonlijkheid
Het werd de meest ongemakkelijke en moeilijke situatie in haar leven. “Backstage foto’s maken met meiden die hoog boven je uittorenen, stuk voor stuk met enorm lange benen. Ik voelde me zo onzeker! Ik moest een hele hoop overwinnen om daadwerkelijk het podium op te gaan.” Madeline won uiteindelijk niet, maar ze kwam wel tot de top 15. Uiteindelijk nam ze alsnog een prijs mee naar huis. Ze werd uitgeroepen tot Miss Congeniality (voor mooiste persoonlijkheid) en daar is ze enorm blij mee. “Ik ben liever bekend om mijn vriendelijkheid dan om mijn schoonheid. Echte schoonheid is dat wat niemand ziet.”

Je kunt haar ook op Instagram volgen: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madeline Elizabeth Delp (@liveboundlessgirl) on

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: