Direct door naar content
Gal crowdsurfde in zijn rolstoel op Sziget afbeelding nieuwsbericht

Gal crowdsurfde in zijn rolstoel op Sziget

06 januari 2020

Je hebt vast wel eens van het fenomeen crowdsurfen gehoord, maar wist je ook dat er iemand is die dat in zijn rolstoel heeft gedaan? Gal Mizrachi, een bezoeker van het Sziget Festival, ging vorig jaar ‘viral’ op internet nadat hij crowdsurfde in zijn rolstoel. Met rolstoel en al werd hij opgetild door mensen om hem heen zodat hij boven het publiek uitrees en het optreden beter kon ervaren. 

Tijdens deze actie merkte zanger Dave Grohl van de Foo Fighters hem op, waarna hij hem het podium op vroeg. Daar kon hij de band van dichtbij. De frontman van de rockband sprak achteraf vol bewondering over Gal. “Hij is de ster van de show!” Na afloop kreeg de gelukkige fan zelfs de eer om Grohl’s gitaar, als een echte rockartiest, kapot te slaan. 

"Sziget bewees me dat beperkingen alleen in je gedachten bestaan"

Gal Mizrachi

Favoriete plek op aarde

Gal is een fervent festivalbezoeker. Al negen jaar lang loopt hij jaarlijks verschillende festivals af. Zo ging hij naar Rock Werchter en Tomorrowland, maar Sziget is toch wel een van zijn favorieten. Sinds 2015 is hij een vaste bezoeker. “Sziget heeft mijn leven veranderd”, antwoordt Gal op de vraag waarom hij daar zo graag naartoe gaat. “Het is mijn favoriete festival en mijn favoriete plek op aarde. Het leerde me veel over mezelf en over de mensheid, goedheid en vriendschappen. Het verbreedde mijn muzieksmaak voor verschillende artiesten van over de hele wereld. Sziget bewees me dat beperkingen alleen in je gedachten bestaan.”

Dat een van de grootste muziekfestivals van Europa trots is op zijn vaste bezoeker is duidelijk. Het Sziget Festival heeft namelijk een korte documentaire gemaakt over Gal: ‘Wheels of Madness’. Daarin krijg je een kijkje in zijn leven en natuurlijk zien we het iconische crowdsurfmoment. De documentaire is te bekijken:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: