Direct door naar content
Speciaal ‘hotel’ op festival Zwarte Cross afbeelding nieuwsbericht

Speciaal ‘hotel’ op festival Zwarte Cross

18 december 2019

Altijd al eens naar het grootste betaalde muziekfestival van Nederland en de grootste motorcross ter wereld willen gaan, maar hield je beperking je altijd tegen? Dat hoeft nu niet meer. De Zwarte Cross heeft namelijk een speciale accommodatie voor mensen met een beperking zodat ook zij comfortabel en toegankelijk kunnen overnachten op het festival. 

MIVA Las Vegas, een ‘hotel’ voor mensen met een handicap dat de voorzieningen en 24-uurs zorg biedt die je nodig hebt om een geweldige tijd te hebben op de Zwarte Cross, was vorig jaar al een doorslaand succes. Enkele mensen van revalidatiecentrum Het Roessingh hebben veel werk verzet om een tent te creëren met slaapplekken en hospitality units, zodat festivalgangers met een beperking ook eens een heel weekend Zwarte Cross kunnen beleven. 

Niks is onmogelijk
MIVA Las Vegas is een plek inclusief bedden, tilliften, aangepast sanitair, verzorging en heel veel meer. Er is zelfs een eigen taxi van de camping naar het festivalterrein. De NRPU maakt samen met HandicapNL mogelijk dat ruim twintig mensen met een handicap en hun begeleiders op het kampeerterrein van het festival kunnen verblijven. Daarnaast helpen ruim veertig verzorgers vrijwillig mee om iedereen een topweekend te geven. “Een prachtig project en we hopen dat dit in de toekomst op veel meer festivals en evenementen gaat gebeuren. Niks is onmogelijk”, laat een woordvoerder van de Zwarte Cross weten.   

Voor 200 euro per persoon heb je al een ticket voor MIVA Las Vegas voor het hele festivalweekend (van donderdag 12 uur tot maandagochtend 12 uur). Het is ook mogelijk om een of meerdere dagkaarten met overnachting te kopen. Dan betaal je 70 euro per nacht. Heb je een dagkaart zonder overnachting, maar wil je overdag graag gebruik maken van de voorzieningen van MIVA Las Vegas? Ook dat is mogelijk. Meer informatie over de speciale voorziening op de Zwarte Cross is hier te vinden. 

Kijk ook dit filmpje van Omroep Gelderland van dit jaar:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: