Direct door naar content
Koen wil steeds harder met de racerunner afbeelding nieuwsbericht

Koen wil steeds harder met de racerunner

18 december 2019

De veertienjarige Koen van Lieshout is wekelijks op de atletiekbaan van Spirit uit Lelystad te vinden. Als hij wedstrijden heeft, staat hij er zelfs twee keer. Wat hij op die baan precies doet? PR's lopen! 

Dat doet Koen met de Racerunner, een soort driewielloopfiets waarmee mensen met een (ernstige) motorische beperking toch kunnen lopen of zelfs rennen. 

Vereniging zoeken
Koen heeft spina bifada, een aangeboren afwijking die het gevolg is van een ontwikkelingsstoornis van ruggenmerg en wervelkolom. Door die beperking kan Koen niet zelfstandig lopen. Dat doet hij met een rollator. "Dagelijks loop ik daarmee van huis naar school en weer terug," vertelt hij.

In 2018 startte hij daarnaast bij Atletiekvereniging Spirit met het racerennen. "Met fysiotherapie had ik al eens kennisgemaakt met de racerunner. Daarna hebben we gezocht naar een vereniging."

"Het liefste wil ik steeds harder en makkelijker kunnen rennen. Dat is een uitdaging." 

Koen van Lieshout

Lekker buiten sporten
Die vereniging vonden Koen en zijn moeder in Spirit in Lelystad, waar Koen inmiddels wekelijks traint. "Ik kan lekker buiten sporten en kan rennen, terwijl ik dat normaalgesproken niet kan. Het liefste wil ik steeds harder en makkelijker kunnen rennen. Dat is een uitdaging." 

PR's verbreken
Dit jaar deed Koen al mee aan de NSGK-cup, de clubkampioenschappen en een KWF-sponsorloop (op school). Ook kwam hij in actie tijdens de RUNwayRUN by Night op de start- en landingsbaan van vliegveld Lelystad. "De wedstrijden die ik dit jaar gedaan heb zijn de hoogtepunten. Daarnaast heb ik bij de clubkampioenschappen ook PR's verbroken. Dat wil ik volgend jaar weer," zegt hij. 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: