Direct door naar content
Dit zijn pas unieke mediamakers!  afbeelding nieuwsbericht

Dit zijn pas unieke mediamakers!

18 december 2019

In november was er voor het eerst een landelijke prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Zeven winnaars kregen in een bomvolle zaal in Beeld en Geluid in Hilversum de Special Media Award uitgereikt. De vakjury was onder de indruk van de positieve en professionele manier waarop zij sociale media inzetten. Hoog tijd dus om de winnaars even uit te lichten. 

Bij het bekijken van alle inzendingen zag de jury een wel heel unieke video: Het Menselijk Brein. De video is gemaakt als videoclip, met muziek, artwork, studiobelichting en kostuums. Het Menselijk Brein is niet meteen de meest toegankelijke of begrijpelijke video, maar in alle opzichten sprong deze inzending ertussenuit. Een van de juryleden noemde het ‘een soort experimentele electro rap’. Als advies wil de jury aan Manuel, de maker van de video, meegeven: blijf dit soort nummers maken, want het is uniek. Bekijk zijn video hier:

Veel energie en enthousiasme
Een andere categorie waar de jury niet lang over na hoefde te denk was die van Beste Nieuwkomer. Arthur Kookt werd unaniem uitgeroepen tot winnaar. Op het kanaal van Arthur is heel duidelijk dat hij met veel energie en enthousiasme vlogt én kookt. De video’s beginnen met een heuse intro en je krijgt meteen zin om te gaan kijken. Heel professioneel. Van de drie genomineerden zag de jury ook de meeste doorgroeipotentie bij Arthur. Bekijk hier hoe hij macaroni uit de oven maakt:

Niet in een hokje
In de categorie Beste Instagramaccount sprong de pagina van Romy Heere er duidelijk tussenuit. De jury is lovend over haar. “Je ziet dat Romy heel divers en veelzijdig is en dat ze niet in een hokje te stoppen is. Ze is creatief, ze is een model, een entertainer, maar boven alles is Romy trots op zichzelf en op wie ze is. Dat straalt ze aan alle kanten uit. De fotografie op dit account is heel mooi van kleur, scherp en heel professioneel. Ook de opbouw van de content is goed gekozen en overzichtelijk.” Bekijk hier haar Instagram-account

Man-Bijt-Hond-gevoel
Als kijker van Gewoon Doen TV krijg je bijna een ‘Man-Bijt-Hond-gevoel’. Dat is een van de redenen voor de jury om dat kanaal uit te roepen tot winnaar in de categorie Beste Multimedia Team. “Een aflevering is onderverdeeld in filmpjes met verschillende formats, en dat is heel knap. Als kijker krijg je bovendien een inkijkje bij beroepen en in levens van mensen waar je dat normaliter niet zo snel zou krijgen. Daarnaast zie je dat alles met veel plezier en enthousiasme gemaakt is.” 

Andere winnaars van een Special Media Award zijn Middin Connect (Beste Radio Station), Just Friends (Beste Vlogger) en RMJ Retromomotajolt (Beste Youtuber).

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: