Direct door naar content
Altijd al een keer Boccia willen proberen? Kom dan naar de try-outs! afbeelding nieuwsbericht

Altijd al een keer Boccia willen proberen? Kom dan naar de try-outs!

17 december 2019

 

Team Sportservice Lopik organiseert in samenwerking met Stichting Omnisport Benschop en gehandicaptensport Nederland op drie zaterdagen (21 december, 11 januari en 1 februari) try-outs Boccia. Deze try-outs, in respectievelijk Benschop, Vianen en Lopik, zijn bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is en kennis wil maken met deze mooie sport.

Boccia is een Paralympische miksport die lijkt op pétanque en bowls. Het doel is de eigen rode of blauwe ballen het dichtst bij de witte doelbal te plaatsen. Het wordt gespeeld met zachte ballen en veel gespeeld door mensen met een (zware) motorische beperking. Je mag met je handen, voeten of wanneer dit niet lukt met een goot spelen. Boccia kan zowel individueel als in teamverband gespeeld worden.

Tim van Bezooijen, inwoner van de gemeente Lopik, meldde zich bij buurtsportcoach Dennis Boele van Team Sportservice Lopik. “Tim heeft in het verleden al eens met het paralympisch boccia team getraind en was op zoek naar mogelijkheden in zijn eigen woonomgeving”. Tim vult aan: “Boccia wordt in de provincie Utrecht nog niet of nauwelijks beoefend. Ik zou deze sport in de avonduren, na mijn werk, graag weer oppakken. Samen met Dennis kijken we of we een (trainings)groep in Benschop kunnen realiseren.” “Omnisport vereniging Benschop heeft al aangegeven dit initiatief, bij voldoende animo te willen omarmen”, voegt Dennis toe, “We zijn ontzettend blij met de inzet die deze stichting wil plegen. Zij hebben al een wekelijks aanbod voor mensen met een verstandelijke beperking en zien boccia als een hele mooie aanvulling, waardoor het aanbod voor iedereen toegankelijk wordt.” Als laatste roept Tim nog op: “Ik hoop dat er veel mensen op de verschillende try-outs afkomen. Boccia is een geweldig leuke sport en ik zou het super vinden om met een groep één avond per week actief te zijn.”


Een trainer en de benodigde materialen voor deze kennismaking worden beschikbaar gesteld door
Gehandicaptensport Nederland. De gemeente Lopik ondersteunt dit aanbod via het initiatievenbudget.
Meer informatie de Try Outs vinden plaats op zaterdag 21 december 13.00 – 14.30 uur in sporthal de Bosrand (Benschop), op zaterdag 11 januari van 10.30 – 12.00 uur bij Helsdingen Sport en Cultuur Vianen en
op zaterdag 1 februari van 11.00 – 12.30 uur in Sporthal de Wiekslag in Lopik. Neem voor meer informatie of aanmelden contact op met Dennis Boele via e-mail dboele@teamsportservice.nl of telefoonnummer 06 – 81 81 10 09.

Wil je meer weten over de activiteiten van Stichting Omnisport Benschop dan kun je contact opnemen
met info@omnisportbenschop.nl

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: