Direct door naar content
De kerstkilo's kwijt? Dat doe je zo! afbeelding nieuwsbericht

De kerstkilo's kwijt? Dat doe je zo!

27 december 2019

De kerstperiode zit er weer op. Veel mensen eten tijdens de kerst net iets meer of te veel. Heb je ook volop genoten van al het eten op de gourmettafel, al de drankjes en dacht je even niet aan de extra kilo's die er zomaar aanvliegen? Geen paniek. Het kwijtraken van die extra kilo's is namelijk niet zo moeilijk. 

Met deze vijf tips kun je snel aan de slag om de overtollige kilo's weer kwijt te raken.

Kies de datum waarop je start
Ben je tijdens alle kerstdagen (en kerstavond) los gegaan? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om de eerstvolgende dag na de kerstperiode te beginnen met je 'dieet'. Toch weet je ook dat Oud en Nieuw om de hoek staat en de oliebollen en appelflappen je dan weer om de oren vliegen. Misschien dus een goed idee om op 1 januari fris te beginnen aan je 'dieet'. 

Ruim de koelkast en de kastjes op
Tijdens de feestdagen zitten de koelkast en de keukenkastjes waarschijnlijk propvol met allerlei lekkers. Wie wil beginnen met afvallen, doet er goed aan om die kastjes leeg te maken voordat hij of zij begint met afvallen. Kun je ook niet stiekem naar een (slecht) tussendoortje grijpen!

Doe gezonde boodschappen
Tja, nu zijn de kastjes leeg... tijd om (gezonde) boodschappen te doen! Denk eens na over voldoende groenten en fruit en zo min mogelijk suikers. 

Drink veel water
Geen champagne of frisdrank meer! Het is tijd voor veel water. Voldoende water drinken stilt bovendien het hongergevoel en zal ervoor zorgen dat je minder snel trek krijgt in een (ongezonde) snack. 

Tijd om te sporten! 
Tijdens de feestdagen was de sportschool of de sportclub waarschijnlijk gesloten. Wees niet getreurd: in het nieuwe jaar is dat vast niet het geval. Waarschijnlijk is het druk (iedereen heeft goede voornemens), dus ga lekker vroeg! 

Wat je ook kunt doen, is gewoon een mooie wandeling maken in de omgeving. Er opuit gaan in je rolstoel geldt natuurlijk ook als een wandeling. Als je maar beweegt! Dat helpt immers om af te vallen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: