Direct door naar content
De Mount Everest beklimmen met twee protheses afbeelding nieuwsbericht

De Mount Everest beklimmen met twee protheses

18 december 2019

Hari Budha Magar uit Nepal heeft zijn goede voornemen voor 2020 al klaar. Hij wil de Mount Everest namelijk beklimmen. Met twee beenprotheses nog wel.

Magar, een ex-militair uit Nepal, raakte zijn twee onderbenen kwijt toen hij met het Nepalese leger in Afghanistan was. "Mijn leven veranderde in een klap. Ik heb altijd gedroomd om de Mount Everest te beklimmen, maar was die droom ineens even weg", vertelt hij. Toch liet hij zich niet van de wijs brengen. Inmiddels heeft hij twee protheses, waarmee hij zijn droom alsnog hoopt waar te kunnen maken. 

Revalidatie in de bergen
Sinds het ongeval in 2010 is hij aan zijn herstel gaan werken. Hij probeerde veel verschillende sporten uit als onderdeel van zijn revalidatie. In 2011 ging hij zelfs op een skivakantie in de Duitse en Oostenrijkse bergen. Daar zei hij tegen de instructeurs dat hij droomde van het beklimmen van de bergen. Ze wilden hem daarbij helpen. 

Droom
Langzaam maar zeker groeide zijn droom weer. Daarna klom hij in Nepal al een keer tot een top van 4700 meter en zelfs 6400 meter. In 2020 hoopt hij zijn droom om daar bovenuit te komen naar de top van de Mount Everest op 8800 meter. Samen met een sponsor werkt hij aan een mooi plan om de droom waar te maken. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: