Direct door naar content
Jetze Plat Paralympisch Sporter van Jaar! afbeelding nieuwsbericht

Jetze Plat Paralympisch Sporter van Jaar!

19 december 2019

Handbiker en Paratriatleet Jetze Plat is gisteren uitgeroepen tot Paralympisch Sporter van 2019. Tijdens het NOS – NOC *NSF Sportgala in de AFAS Live in Amsterdam reikte Minister van Sport Bruno Bruins de prijs aan de ambassadeur van het Fonds Gehandicaptensport uit. Jetze liet daarmee de andere twee genomineerden Diede de Groot en Jeroen Kampschreur achter zich. 

De prijs was voor Jetze meer dan verdiend, want hij beleefde een bijzonder sportjaar. Het begon al met het verbreken van het werelduurrecord op de baan. Later in de sportzomer werd binnen twee weken wereldkampioen Para-Triatlon en wereldkampioen handbiken en de wegewedstrijd en de tijdrit. Jetze was dit jaar met drie wereldtitels onverslaanbaar. 

Op naar Tokio
De prijs werd uitgereikt door niemand minder dan minister Bruno Bruins. Jetze zelf was niet in Amsterdam om de prijs in ontvangst te nemen, omdat hij op dit moment in Spanje is om hard te trainen voor de Spelen van Tokio volgend jaar. Via een videoverbinding bedankt hij zijn vrienden, familie, zijn begeleidingsteam en sponsors die altijd voor hem klaar staan. “Dit jaar was een goede voorbereiding richting Tokio. We zijn op de goede weg!” 

Inspiratiebron
Minister Bruno Bruins liet na het Sportgala nog weten dat hij het een eer vond om de prijs aan Jetze uit te reiken: “Onze paralympische topsporters laten zien dat sporten voor iedereen leuk is om te doen en dat je ook met een beperking grootse sportprestaties kunt neer zetten. Dat sporten je meer zelfvertrouwen en zelfwaardering geeft en dat het je helpt je grenzen te verleggen. Zo zijn alle paralympische sporters een inspiratiebron voor velen!”

Fotocredits: Mathilde Dusol

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: