Direct door naar content
Vanavond op tv: aflevering 3 van FC De Helden afbeelding nieuwsbericht

Vanavond op tv: aflevering 3 van FC De Helden

19 december 2019

Heel veel jongens en ook steeds meer meisjes dromen van een professionele voetbalcarrière. Sinds dit seizoen is dat ook mogelijk voor kinderen met een beperking. In het KRO-NCRV programma FC De Helden laat Klaas van Kruistum zien dat spelen bij een profvoetbalclub voor iedereen toegankelijk is én moet zijn. De presentator volgt een aantal jonge sporters met een beperking die hun droom willen verwezenlijken. Vanavond is de derde aflevering te zien. 

FC De Helden laat de opstart van de Bijzondere Eredivisie zien. Dit is de allereerste Eredivisie-competitie ter wereld waarin kinderen meespelen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Dankzij het initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, ondersteund door de Vriendenloterij, kan een voetbaldroom vanaf nu ook uitkomen voor deze kinderen. De jonge voetballers worden gescout en getraind door tien Nederlandse profclubs die een G-team afvaardigen. 

Liefde voor voetbal
De zesdelige serie volgt de scouting van de teams, het trainen, de eerste wedstrijden en alles wat er in aanloop naar de Eredivisie voor de voetballers bij komt kijken. In FC De Helden zie je niet alleen de liefde voor voetbal, maar ook de drempels die de kinderen en hun ouders hebben moeten nemen om hier te kunnen staan. Presentator Klaas was onder de indruk tijdens de opnames. “Dat voetbal emotie is wist ik, maar in deze Bijzondere Eredivisie wordt dat wel heel erg tastbaar. Toptrainers, bijzondere ouders, maar vooral weergaloze voetballers die zich niet laten beperken!”

Derde aflevering
Sepp (13) heeft door zijn handicap al heel wat voor zijn kiezen gehad in zijn jonge leven. Maar hij zette door en voetbalt nu voor zijn favoriete club VVV-Venlo in de Bijzondere Eredivisie. De spelers van ADO Den Haag maken kennis met de profs van het eerste elftal en Julian laat zien dat een handicap geen belemmering hoeft te zijn. Ondanks zijn kleine postuur houdt hij als doelman veel ballen tegen. Kijk vanavond in FC De Helden naar zijn verhaal: 22.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Bekijk hier alvast de promo: 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: