Direct door naar content
Blinde Japanner wil skaten op Paralympics afbeelding nieuwsbericht

Blinde Japanner wil skaten op Paralympics

06 januari 2020

Ryusei Ouchi uit Japan heeft een visuele handicap, maar dat laat hem niet uit de weg slaan. De 19-jarige Japanner verbaast namelijk iedereen op zijn skateboard. En daarmee heeft hij een belangrijk doel: hij wil naar de Paralympische Spelen.

Daarvoor is echter nog een lange weg te gaan, want in 2020 staat de sport pas voor het eerst op het programma van de Olympische Spelen. Toch hoopt Ouchi dat het binnen enkele jaren ook op het Paralympische programma zal staan. "De sport zal de aandacht trekken en mensen willen dat zeker zien," zegt hij daarover. 

Stok
Het skateboarden doet Ouchi met behulp van een stok, waardoor hij precies aanvoelt waar hij zich precies bevindt. De Japanner is voor niets bang en haalt ondanks zijn handicap allerlei trucs uit. “Als ik aan het skaten ben, weet ik niet hoe voorzichtig ik moet zijn. Maar dat is het leven”, zegt hij. 

Paralympische sport
Ouchi begon vanaf zijn zevende steeds minder te zien en inmiddels is hij bijna blind. Maar skaten is en blijft zijn passie. "Ik hou van skateboarden en daar wil ik niet mee stoppen. Als het een Paralympische sport wordt, gaan mensen verwonderd zijn. Ik denk echt dat het impact kan hebben", vertelt hij in deze video

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: