Direct door naar content
Ali voetbalt zonder benen met Ronaldo  afbeelding nieuwsbericht

Ali voetbalt zonder benen met Ronaldo

06 januari 2020

Hij heeft maar liefst 158.000 volgers op Instagram. De 11-jarige Ali Turganbekov uit Kazakhstan is populair op de sociale media. Waarom? Hij inspireert andere (jonge) voetballers en sporters. Door te voetballen, maar vooral ook door zijn foto's met voetbalhelden. 

Hij is pas elf jaar, maar Turganbekov heeft Lionel Messi, Iker Casillas, Eden Hazard en Mohamed Salah allang ontmoet. Toen Manchester United naar Astana kwam voor een Europa League wedstrijd, haalde Jesse Lingard de jonge Instagram-ster het veld op. Onlangs ontmoette Ali ook zijn absolute held uit Portugal: Cristiano Ronaldo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ali Turganbekov (@ali_amir_happy) on

Voetbalhelden
Turganbekov werd geboren zonder benen, maar dat deert hem niet. Hij doet er alles aan om anderen te inspireren en om zelf - zo goed en zo kwaad als het kan - te sporten. Via diverse organisaties heeft hij bovendien al een hoop van zijn voetbalhelden mogen ontmoeten. 

In Dubai ontmoette hij zod ook Cristiano Ronaldo, met wie hij ook nog samen voetbalde. "Ik ben ontzettend blij. Dankjewel lieve vriend. Speciale dromen komen altijd uit", schrijft hij daarover op zijn Instagram account.

'Beste in de wereld'
Ook zijn oudere broer Kabib deelde diverse foto's en video's van de ontmoeting tussen Ronaldo en zijn jongere broertje. "Dit is waarom je (Ronaldo) de beste in de wereld bent. Je hebt mijn broertje blij gemaakt", schreef Kabib. 

Inspiratiebron
Ronaldo zelf deelde op Instagram eveneens een video van de ontmoeting met Ali. In die video waren de twee samen druk in de weer met de bal. "Het was geweldig je te ontmoeten, Ali. Je bent een echte inspiratiebron", was de caption die Ronaldo gebruikte bij zijn Instagram-post. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on


Die post werd al door meer dan 25.000.000 mensen bekeken. Over inspiratie gesproken! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: