Direct door naar content
Alex Zanardi valt dansend uit zijn rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Alex Zanardi valt dansend uit zijn rolstoel

06 januari 2020

Autocoureur Alex Zanardi ging echt met een knal het jaar uit. De klap kwam misschien wel wat hard aan, want tijdens het dansen viel hij zo uit zijn rolstoel. Gelukkig kon hij daar zelf nog het hardst om lachen. Op twitter schreef hij bij het filmpje: “The last BOOM of the year!”

De Italiaan Alex Zandardi zit al sinds 2001 in een rolstoel door een zware autocrash. Bij een race op de Duitse Lausitzring werd hij door een andere auto met een snelheid van 320 kilometer per uur geraakt. Door die aanrijding moesten de beide benen van Zanardi geamputeerd worden. Zijn sportcarrière leek voorbij, maar al snel bleek dat hij niet stil kon zitten en weer een uitdaging zocht. Hij vond in handbiken zijn uitlaatklep en behaalde daarin ook meerdere paralympische medailles. Later vond hij zijn oude liefde voor de autosport ook weer terug met een compleet aangepaste raceauto. 

 

Dat Zanardi niet goed kan stilzitten bleek dus ook op oudejaarsavond. Met zijn familie ging hij even lekker dansen rond de eettafel. Dat ziet er ook swingend uit: hij draait lekker heen en weer en maakt wheelies terwijl je op de achtergrond het disconummer "Burn baby burn, Disco Inferno" hoort. Totdat hij even naar achteren beweegt en zo uit zijn rolstoel valt. Gelukkig springt de altijd vrolijke sportman daarna weer snel in zijn rolstoel en danst gewoon verder alsof er niks gebeurde. Iedereen kan er hard om lachen. En nadat hij het filmpje op twitter zette nog meer mensen: zijn filmpje werd meer dan 300.000 keer bekeken! 

Check het zelf ook nog even: 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: