Direct door naar content
Amputatieteam PSV speelt eerste wedstrijd afbeelding nieuwsbericht

Amputatieteam PSV speelt eerste wedstrijd

06 januari 2020

Een primeur in Nederland! Het PSV Amputatieteam speelde de allereerste wedstrijd ooit op Nederlandse bodem. Het was voor het eerst dat er een wedstrijd in clubverband werd gespeeld in Nederland. Daar hadden ze gelijk een pittige tegenstander voor: Everton, voormalig kampioen van de amputee league in Engeland.

Amputatievoetbal is een nieuwe sport in Nederland. In andere landen, zoals Engeland en Turkije, bestaat het al wel een tijdje. Toen twee jaar geleden Engeland en Turkije een interland tegen elkaar speelden, kwamen er duizenden fans op af. De spelers van PSV hopen dat er in Nederland meer amputatieteams komen. Dymas: “Jazeker, want dan kun je concurreren.”

Onderlinge wedstrijdjes

De kleedkamer van het amputatieteam van PSV is gevuld met krukken, kunstbenen en kunstarmen. Het team is een mix van jonge en oude spelers die uit alle hoeken van het land komen, want dit is het enige amputatieteam waar ze terecht kunnen. In Nederland kan de Eindhovense club geen wedstrijden spelen, omdat er geen tegenstanders zijn. “We trainen en spelen onderlinge wedstrijdjes”, vertelt Dymas. 

"We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk clubs dit gaan aanbieden zodat meer mensen met een amputatie kunnen gaan voetballen"

Harm Oppers - Trainer amputatievoetbalteam PSV

Trainer van het team Harm Oppers hoopt in de toekomst meer wedstrijden te kunnen spelen. “Als we echt een wedstrijd tegen een amputatieteam willen spelen, moeten we naar het buitenland. We hopen natuurlijk dat zoveel mogelijk clubs dit gaan aanbieden zodat meer mensen met een amputatie kunnen gaan voetballen.” Speler Sheng beaamt dat. “Dan wordt het nog leuker! Ik hoop dat we ook competitie kunnen gaan spelen.”

Met de grote jongens
De wedstrijd tegen Everton wordt afgetrapt door Giano. Dat doet hij samen met voetbaltrainer Erwin Koeman. Giano mag helaas nog niet meedoen met de wedstrijd. Daar is hij nog te jong voor, maar hij mag tot zijn grote genoegen wel meetrainen. “Ik vind het leuk om met de grote jongens mee te doen.” PSV verliest met 1-0 van Everton, maar de spelers lopen toch met opgeheven hoofd het veld af. 

Bekijk hier het item bij het Jeugdjournaal terug:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: