Direct door naar content
X-toppers gezocht! Nijmeegse Vierdaagse 2020 voor mensen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

X-toppers gezocht! Nijmeegse Vierdaagse 2020 voor mensen met een beperking

07 januari 2020

Heb je een beperking of ken je iemand met een beperking die altijd al eens mee zou willen lopen met de Nijeemse Vierdaagse? Dat kan!

Wandelproject
De X-Toppers is een wandelproject dat het mogelijk maakt om deel te nemen aan het grootste wandelevenement van de wereld. Bij de X-Toppers wordt er een compleet pakket aangeboden en wandel je onder begeleiding van buddy's. Accommodatie, vervoer, catering, medische verzorging, georganiseerde pauzeplaatsen, overal wordt voor gezorgd. In het voorbereidingstraject worden er ook groepstrainingen georganiseerd onder begeleiding van een groepsleider en buddy’s. De Nijmeegse Vierdaagse vindt dit jaar plaats van 21 t/m 24 juli 2020.

X-Toppers Breda
De X-Toppers wordt georganiseerd door Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg en MEE Noord en Midden Limburg. Met de organisatie van X-Toppers is afgesproken dat we dit jaar met een groep uit Breda/West-Brabant aansluiten. Vanaf 29 februari starten de trainingen en wordt er wekelijks gewandeld.

Karel Dollekens, adviseur sportbeleid sportevenementen en inclusief sporten gemeente Breda, heeft vorig jaar het evenement zelf mogen meemaken als buddy van een X-Topper. "Het was een geweldige ervaring". 

Meer informatie
Uniek Sporten West-Brabant organiseerde onlangs een informatieavond over dit bijzondere evenement. Daarbij werd er verteld over alle service en verzorging die je als X-topper krijgt. Ook werd er stilgestaan bij de voorbereidingen en de trainingen, mentaal en fysiek. En de rol van de buddy’s: want iedereen heeft een buddy nodig. Kon je hierbij niet aanwezig zijn? Of wil je meer informatie? Neem contact op met Janine of Claudia van Breda Actief. Zij kunnen je alles over dit project in Breda vertellen. Stuur een mail naar westbrabant@unieksporten.nl of bel naar 076-5233555.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: