Direct door naar content
Zittend op een Segway de stad door afbeelding nieuwsbericht

Zittend op een Segway de stad door

15 januari 2020

Je hebt vast wel eens een Segway door de stad zien scheuren. Dat is binnenkort ook mogelijk voor mensen die niet (lang) op hun benen kunnen staan dankzij de S-Pod, een eivormige zelfbalancerende tweewieler.  

Het nieuwste voertuig van Segway verplicht je niet om te staan. De S-Pod is bedoeld om mensen zittend moeiteloos door parken, steden en op luchthavens te laten rondrijden. Het voertuig is in basis gebaseerd op dezelfde zelfbalancerende techniek als de staande variant, maar de aandrijving verschilt wel degelijk. De traditionele Segway kun je voortbewegen door voor- of achterover te leunen of naar de zijkanten te gaan hangen, terwijl de S-Pod wordt bestuurd door een kleine joystick aan de rechterkant van de zitting. 

Inspiratie uit Jurassic World
Volgens Segway is de S-Pod gebaseerd op de Gyrosphere-scène uit de film Jurassic World, maar zittend in de open lucht met een topsnelheid van bijna 40 kilometer per uur is waarschijnlijk angstaanjagender dan worden opgejaagd door een dinosaurus. De nieuwste Segway zal gepresenteerd worden in het derde kwartaal van 2020 en het plan is om deze in 2021 ook echt te gaan verkopen.

Zelfrijdend   
Het bedrijf heeft grootste plannen met de nieuwste Segway-variant. De eivormige rolstoel is bijvoorbeeld makkelijker om te vormen tot een voertuig dat helemaal niet meer zelf bestuurd hoeft te worden, dan de traditionele Segway. Tot die tijd hoopt men de S-Pod net zo regelmatig op straat te zien als de al bestaande Segway. 

Bekijk in deze video een eerste testrit met de S-Pod:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: