Direct door naar content
Jimmy kan de tv zappen met zijn ogen  afbeelding nieuwsbericht

Jimmy kan de tv zappen met zijn ogen

20 januari 2020

Technologie helpt ons iedere dag het leven gemakkelijker te maken. Voor jou worden ook steeds vaker slimme oplossingen bedacht om jouw leven met een beperking leuker en gemakkelijker te maken. Afgelopen jaar werden verschillende mooie uitvindingen gelanceerd voor mensen met een beperking. Zo kreeg Jimmy een afstandsbediening die hij met zijn ogen kan gebruiken. 

Voor Jimmy Curran (30) is het altijd het doel geweest om onafhankelijk te zijn. Dat lukt hem ondanks zijn beperking heel goed. Hij werd nooit anders behandeld en voelt zich daardoor ook niet anders. Jimmy heeft daar altijd hard voor gewerkt. Dat heeft hij bijvoorbeeld laten zien door zelf een kinderboek te maken. 

TV-kijken
Hij leidt eigenlijk een leven zoals iedereen: hij gaat graag met vrienden naar restaurants, bars en sportwedstrijden. Er was altijd één ding waarvoor hij op anderen moest leunen. “Als ik thuis een vriend uitnodigde en we keken samen naar de tv, dan moest ik dat programma blijven kijken als hij wegging.” Jimmy kan zijn eigen tv namelijk niet zelf bedienen. 

“Deze technologie stelt mij in staat om de tv helemaal zelf te bedienen. Ik ben nu niet meer afhankelijk van anderen"

Jimmy Curran

Eyetracking
Dat veranderde door een slimme afstandsbediening met eye-tracking technologie. Een tablet met een camera volgt zo zijn oogbewegingen waarmee hij de gids op zijn tv bijvoorbeeld kan doorzoeken. “Wauw, deed ik dat? Dat is gaaf!”, zegt hij als de gadget bij hem thuis wordt geïnstalleerd. “Deze technologie stelt mij in staat om de tv helemaal zelf te bedienen. Ik ben nu niet meer afhankelijk van anderen om de afstandsbediening te gebruiken. Dat is echt een bevrijdend gevoel! Door technologie ben ik nu veel meer zelfstandig.”

Bekijk hier de inspirerende video over Jimmy:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: