Direct door naar content
Dean wil beste judoka ter wereld worden afbeelding nieuwsbericht

Dean wil beste judoka ter wereld worden

21 januari 2020

De ultieme droom voor iedere sporter is natuurlijk meedoen aan de Olympische Spelen of Paralympische Spelen. Zo ook voor de achtjarige Dean Verhagen. Het judotalent is bijna blind, maar steekt zijn droom niet onder stoelen of banken. Hij wil paralympisch judokampioen worden!

Vanaf zijn vierde doet Dean aan judo. Hij sport gewoon tussen de kinderen zonder visuele beperking. “Het is een leuke sport waarbij je mensen op de grond probeert te krijgen”, vertelt hij enthousiast in een video van Kenniscentrum Sport. “Ik vind de partijtjes leuk, maar ook de spelletjes en het oefenen van worpen. Ik vind eigenlijk gewoon alles leuk!”

Voor iedereen
Het sport- en beweeggedrag van mensen met een visuele beperking blijft achter bij de cijfers van mensen zonder beperking. 60,1procent van de mensen zonder beperking sport ten minste een keer per week. Bij mensen met een visuele beperking is dat slechts 21,4 procent. Ook bij Dean ging het vinden van een sport niet makkelijk. “Judo is eigenlijk de enige sport die je kan kiezen, omdat er ook judomogelijkheden voor blinde kinderen zijn.”

"Je kunt samen met gehandicapte mensen sporten of, net als ik, met mensen zonder beperking meedoen"

Dean Verhagen

Gemengde groep
Judo is toegankelijk voor iedereen. “Het maakt niet uit of je goed kan zien of dat je gehandicapt bent, je kan altijd op deze sport”, legt Dean uit. “En je moet gewoon hard doorzetten, maar uiteindelijk kun je samen met gehandicapte mensen sporten of, net als ik, met mensen zonder beperking meedoen.” Dean heeft voor zichzelf een duidelijk doel voor ogen: “Ik wil gewoon de beste judoka ter wereld worden.”

Kijk hier een video over Dean:

Bron: Allesoversport.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: