Direct door naar content
Kijktip: docu ‘Wimpie & de Domino's on tour’ afbeelding nieuwsbericht

Kijktip: docu ‘Wimpie & de Domino's on tour’

21 januari 2020

Ken jij de band Wimpie & de Domino’s al? Na het zien van de documentaire ‘Wimpie & de Domino’s on tour’ weet je alles over deze Amsterdamse rock en roll band voor mensen met een verstandelijke beperking. In deze bijzondere documentaire roadmovie volg je deze kleurrijke band op hun tiendaagse reis naar een groot optreden in Frankrijk. 

In deze vijfdelige serie zie je de tien Wimpies in hun gloednieuwe tourbus naar Frankrijk. Waarom Frankrijk? De voormalig coach van de band woont daar en hij heeft gevraagd of de band ter ere van het 12,5 jarig jubileum bestaan in zijn dorp kan optreden. Diewertje Blok gaat met de band mee en wordt zo ook onderdeel van de avonturen. 

Familie 
Je ziet bijvoorbeeld hoe ze door Parijs zwerven, een clip met zanger Kenny B (van Praat Nederlands met me) opnemen, maar je ziet vooral ook alles wat er achter de schermen bij de band gebeurt. De bandleden lachen, huilen en knuffelen met elkaar. Het is echt een gezellige familie. Dat vond zangeres Anita ook. “Zeven jaar lang was ik niet op vakantie geweest. Ik heb het zo fijn en leuk gehad en ben van zoveel mensen gaan houden. Ik kan niet meer zonder de band, we zijn een grote familie geworden. En zingen maakt me los. Ik wil iedereen aanraden om het te doen. Ook al zing je vals, zing. Dan voel je je vanzelf beter”, zei ze in een interview met Trouw

Tijdens de serie wordt ook het speciale toerlied opgenomen met natuurlijk ook een bijbehorende clip. Die kun je hieronder bekijken: 

Je kunt alle afleveringen terugkijken via NPO Start Plus

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: