Direct door naar content
Calder wil eerste NFL-ster op blades worden afbeelding nieuwsbericht

Calder wil eerste NFL-ster op blades worden

29 januari 2020

De 13-jarige Calder Hodge uit Magnolia, Texas (VS) heeft sinds hij twee jaar oud is twee geamputeerde benen. Maar dat weerhoudt hem niet van grote dromen. Hij wil namelijk de eerste Amercian Football-speler in de NFL op blades worden. 

Calder werd geboren zonder scheenbenen, waardoor zijn ouders moesten besluiten zijn benen te laten ampteren toen hij twee jaar oud was. Hij kreeg daarna al snel zijn eerste protheses. “Sindsdien is hij alleen maar aan het rennen”, zegt zijn moeder in een video. 

American Football
In American Football heeft hij nu helemaal zijn sport gevonden. Niks houdt hem daarin tegen die sport te doen. “Iedereen komt mensen tegen in zijn leven die aan je twijfelen. Die van mij zijn misschien wat luider, maar dat betekent gewoon dat ik de koptelefoon iets harder moet zetten”, zegt hij over de mensen die niet in zijn droom geloven. “Als ik op het veld sta zet ik nooit vraagtekens bij of ik wil geschikt ben voor American Football.” 

“Wees niet bang om iets gewoon te proberen, want als je niet probeert weet niet je niet of je iets kunt"

tCalder Hodge

Tussen valide spelers
Hij speelt nu ook gewoon mee in het team tussen spelers met goede benen. Zijn moeder zegt dat ze wel merkte dat niemand een kind zoals Calder had gezien op het veld. Als ze erachter komen dat hij niet kwetsbaarder is dan wordt hij ook zoals alle andere spelers behandeld. “Hij wordt dus ook omver geduwd.” 

Calder is een inspirerende jongen die zich niet laat vertellen dat hij iets niet kan. Hij heeft ook wel een advies voor anderen met een beperking. “Wees niet bang om iets gewoon te proberen, want als je niet probeert weet niet je niet of je iets kunt.” 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: