Direct door naar content
Wouter voor tweede keer naar Invictus Games afbeelding nieuwsbericht

Wouter voor tweede keer naar Invictus Games

30 januari 2020

2020 belooft een mooi sportjaar te worden met onder meer het EK voetbal en de Olympische Spelen. Maar er is nóg een sportevenement om naar uit te kijken: de Invictus Games. Die worden dit jaar in Nederland gehouden. Den Haag is de gaststad van het internationale sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen. 

Teamcaptain Wouter Bakker en teammanager Nils Berghout maken zich op voor deelname aan de Invictus Games met de 32-koppige Nederlandse ploeg. “We zullen op de anderen letten, het zal voor sommigen toch erg spannend worden." Wouter (38) was er ook twee jaar geleden in Sydney al bij voor Nederland. “Ik zal proberen de verbindende factor tussen de individuen die meegaan te zijn, en er voor zorg te dragen dat we een team zijn. Voor mensen met PTSS kan het best een uitdaging zijn. Bij een groot, druk evenement als dit komt toch ook het mentale aspect om de hoek kijken", vertelt hij in een interview op de website van de Invictus Games.

Uniek kameraadschap
Wouter kreeg vier jaar geleden een motorongeluk waar hij interne verwondingen en een verbrijzelde enkel aan overhield. Hij prijst de sfeer van de Invictus Games. “Het is een bijzonder evenement om mee te mogen maken. Er heerst een sfeer die je nergens anders terugvindt. Er is een uniek soort kameraadschap, soms met mensen die je nog nooit eerder hebt gezien. Iedereen heeft wel ergens een litteken en weet wat het inhoudt om van iets heftigs terug te komen.”

Het was min of meer toevallig dat hij op de Invictus Games terechtkwam. “Voor mijn ongeval volleybalde ik en dat wilde ik weer oppakken. Toen ik wist dat het niet meer goed zou komen met mijn enkel, kreeg ik de tip van mijn vriendin om op het revalidatiecentrum te gaan zitvolleyballen. Ze heeft me gepusht die kant op te gaan. Dat was een hele belangrijke stimulans voor me. Het was om meerdere redenen nog een hele uitdaging. Staand volleyballen is namelijk makkelijker!”

Confronterend
Op de Invictus Games doet Bakker ook mee aan rolstoelbasketbal. “Dat was voor mij wel een hele stap. Het was heel confronterend om in een rolstoel te gaan zitten. Het had niet veel gescheeld of ik had er écht in moeten zitten, dat doet mentaal toch wat met je. Maar inmiddels ben ik wel aan dat idee gewend, en vind ik rolstoelbasketbal ook heel erg leuk.”

De Invictus Games vinden van 9 tot 16 mei plaats op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. 

Foto: Invictus Games 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: