Direct door naar content
Golfer met één arm slaat hole-in-one afbeelding nieuwsbericht

Golfer met één arm slaat hole-in-one

27 januari 2020

Bij een golftoernooi met onder anderen Phil Mickelson, Rickie Fowler en Francesco Molinari als deelnemers gaat normaal gesproken alle aandacht uit naar de toppers, maar dit keer niet. Bij The American Express was na de eerste speeldag de onbekende Laurent Hurtubise onderwerp van gesprek. Hij sloeg een hole-in-one met één arm. 

De Canadese Laurent is geboren met één arm, maar dat heeft hem er nooit van weerhouden om te sporten. Hij probeerde sporten als hockey en honkbal. Zijn broer speelde golf en dat fascineerde Laurent. Op zijn elfde stond hij dan ook voor het eerst met een golfclub in zijn hand. 

Onuitwisbare indruk
Het American Express-toernooi geeft amateurs de kans om hun golfkunsten te laten zien tegenover de profs. Zo was tijdens deze editie van het golftoernooi in Californië Laurent gekoppeld aan de Amerikaanse professionele golfer Troy Merritt, drievoudig winnaar van een PGA-toernooi. De Canadees maakte in de openingsronde een onuitwisbare indruk. 

Laurent raakte de bal perfect. De bal landde perfect op de green en rolde met een curve richting de hole. Een hole-in-one! Omdat Merritt gekoppeld was aan de eenarmige golfer was hij van dichtbij getuige van dit kunststukje. En hij was behoorlijk onder de indruk. “Dit was het coolste dat ik ooit op de golfbaan heb meegemaakt”, aldus een enthousiaste Merritt. 

Grote vreugde
Ook Greg Chalmers, een andere professionele golfer, zag het gebeuren. “Dit was een van die slagen waarbij je al direct weet: ik moet blijven kijken, dit zou er zomaar eens eentje kunnen worden. We waren met zijn allen aan het kijken toen de bal op de green landde en richting de hole ging. Toen we de bal zagen verdwijnen, was er grote vreugde bij iedereen.”

Het publiek gaf Laurent een staande ovatie toen hij de bal ophaalde na zijn hole-in-one. Een inspirerend moment voor iedere jonge atleet met een beperking. Laurent sprak zich eerder al uit over het sporten als je een beperking hebt. “Als kind was sport voor mij de manier om te bewijzen dat ik net zo goed kan zijn als ‘normale’ mensen. Iedereen is verschillend met handicaps, maar ook met anderen dingen, maar dit is voor mij de manier om te laten zien dat ik voor niemand onder doe.”

Kijk in deze video hoe de hole-in-one eruit zag: 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: