Direct door naar content
Bijzondere Eredivisie op het shirts FC Emmen afbeelding nieuwsbericht

Bijzondere Eredivisie op het shirts FC Emmen

30 januari 2020

De Bijzondere Eredivisie is inmiddels in volle gang. In een landelijke voetbalcompetitie strijden G-voetbalteams tegen elkaar. Om deze competitie meer onder de aandacht te brengen, lopen de spelers van eredivisieclub FC Emmen de tweede seizoenshelft met het logo van de Bijzondere Eredivisie achterop het shirt. 

“Als enige eredivisieclub in Drenthe lopen wij niet weg voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”, verklaart Ben Haverkort, directeur van FC Emmen, het besluit om in plaats van het Nationaal Ouderenfonds op de achterkant van het shirt een plekje in te ruimen voor de Bijzondere Eredivisie. “Sterker nog, we zijn er trots op dat we een maatschappelijke functie hebben. Niets is mooier voor een voetbalclub dan extra aandacht te kunnen schenken aan jonge voetballers voor wie iets als voetballen niet vanzelfsprekend is.”

Positieve aandacht
Dankzij hoofdsponsor van FC Emmen Hitachi Capital Mobility is de Bijzondere Eredivisie in de tweede seizoenshelft terug te vinden op de rug van de Emmen-spelers. Gert Veenstra, algemeen directeur van Hitachi Capital Mobility, geniet van de positieve aandacht die goede doelen op deze manier krijgen. “Hitachi Capital Mobility is blij met de nieuwe partner op het shirt van FC Emmen. De Bijzondere Eredivisie is een fantastisch initiatief en wij willen dit dan ook graag ondersteunen.”

Trots en verbondenheid
Het nieuwe shirt van FC Emmen wordt ook met enthousiasme ontvangen door directeur van het Gehandicapte Kind Henk-Willem Laan. “De Bijzondere Eredivisie gaat over trots en verbondenheid: de verbondenheid tussen sporters met en zonder handicap en de trots van de gehandicapte kinderen die op het veld mogen schitteren. Door het logo van de Bijzondere Eredivisie op de thuisshirts te plaatsen, laat FC Emmen zien hoezeer de club deze gedachte omarmt.”

Zondag 15 maart is de volgende speelronde van de Bijzondere Eredivisie. Het G-team van Emmen speelt dan tegen Heracles Almelo. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: