Direct door naar content
Tips voor daten met een beperking hebt afbeelding nieuwsbericht

Tips voor daten met een beperking hebt

03 februari 2020

Daten is voor iedereen spannend, maar als je een verstandelijke beperking hebt is het misschien nog wel extra spannend. Daarom hebben vijf studenten van de Hogeschool van Amsterdam zich over dit vraagstuk gebogen. Het moet volgens hen ook als je een lichte verstandelijke beperking gemakkelijker worden om de liefde te vinden. 

“Ik heb heel veel moeite met daten”, vertelt Stefan aan Omroep Flevoland. “Ik heb het eigenlijk nooit gedaan, omdat ik onzeker ben.” Stefan is op de voorlichtingsavond afgekomen van de studenten van de Hogeschool van Amsterdam om datingtips te krijgen. De studenten organiseerden deze avond in het kader van hun opleiding, waarin ze een maatschappelijk probleem moesten uitzoeken. 

Moeilijker dan gedacht
Kiki Scholten is de initiatiefnemer van dit project. “Gaandeweg zijn we erachter gekomen dat het veel moeilijker is dan we hadden gedacht”, legt ze tijdens deze avond uit. “Op basis van ons onderzoek hebben we vijf à zes verschillende producten bedacht die het voor iedere persoon makkelijker moet maken om de liefde te vinden.” Kiki heeft het over een website, verschillende YouTube-video’s en een Facebook-pagina waar iedereen samen kan komen. 

‘De ware vrouw’
Dily Derksen van Stichting Vrienden geeft op de informatieavond tips aan de acht mannen die aanwezig zijn. De deelnemers hoorden dat ze tijdens een date niet alleen zelf het woord moeten voeren, maar ook interesse moeten tonen in de ander en vragen moeten stellen. Ook hoorden ze dat er speciale datingsites zijn voor mensen met een beperking. Deelnemer Hemand legt de lat voor zichzelf direct hoog. “Ik zoek de ware vrouw!”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: