Direct door naar content
Zangers met en zonder beperking in één koor afbeelding nieuwsbericht

Zangers met en zonder beperking in één koor

03 februari 2020

Een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder, dat is prokkelen. Om dat te bevorderen kan dat ook bij Talentencentrum Coevorden in een heus Prokkelkoor. 

Volgens Rensje Plantinga, die samen met Bert de Haan de begeleiding van het koor op zich neemt, is de belangstelling groot. “Via Cosis deed het talentencentrum een oproep. We hebben inmiddels genoeg aanmeldingen om van start te gaan. Tenminste, vanuit de doelgroep van Cosis. Het is nu tijd om dit onder de aandacht te brengen bij iedereen buiten deze groep die zin heeft om mee te zingen. Zij kunnen zich vanaf nu ook aanmelden.”

Vooral voor het plezier
De leden van het Prokkelkoor zingen vooral voor het plezier, niet voor de optredens, volgens Rensje. “Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar het bij een prokkel om gaat. Het idee van het Prokkelkoor komt uit Friesland en is bedacht door twee muzikanten, Egbert Menger en Roelof Veldhuizen. Roelof is de vader van een zoon met een verstandelijke beperking en hij vond het tijd dat er een koor kwam voor mensen met en zonder beperking.”

Het koor uit Coevorden is al van start gegaan, maar er kunnen altijd nog meer leden bij. Ze komen elke maandagavond om 19.00 uur bij elkaar. Kijk hier een kort filmpje van het koor.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: