Direct door naar content
Margret krijgt sportrolstoel van Radio 538 afbeelding nieuwsbericht

Margret krijgt sportrolstoel van Radio 538

27 januari 2020

Margret IJdema was afgelopen vrijdag door het dolle heen. De paratriatlete had voor de actie ‘Hierrr met je rekening’ op Radio 538 een rekening voor haar speciale sportrolstoel ingestuurd. In de ochtendshow van dj Frank Dane werd bekend dat het radiostation die rekening voor haar gaat betalen. 

Margret is al op jonge leeftijd verlamd geraakt vanaf haar middel door een ongeluk met haar paard. Ze was daarbij in volle galop over de kop geslagen. Ondanks die tegenslag besloot ze dat een positieve houding de enige weg vooruit was. Sinds een paar jaar heeft ze een nieuwe passie gevonden in Paratriatlon. In die combinatie van zwemmen, handbiken en wheelen bleek ze snel al heel erg goed te zijn. Zo goed zelfs dat ze goede hoop heeft dat ze zich kan kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Tokio later dit jaar. 

Beschadigd 
Bij haar sport is materiaal een belangrijk onderdeel. Tijdens een reis naar een wedstrijd in Turkije was haar wheeler (de rolstoel waarmee ze het hardlooponderdeel doet), helaas beschadigd geraakt. “Dat was echt super naar. Hij zit altijd wel goed ingepakt. We hebben wel geprobeerd de wheeler uit te deuken, maar we kregen hem niet meer recht”, vertelde Margret op Radio 538. 

“Ik ben zo blij hiermee. Ik kan wel janken! Ik ga nu extra mijn best doen richting de Paralympsiche Spelen!”

Margret IJdema

Opluchting 
Een vriendin van Margret hoorde van de actie op Radio 538 en had de rekening voor het frame van een nieuwe wheeler ingestuurd. Vrijdagochtend werd haar naam op de radio genoemd omdat haar rekening uit de vele inzendingen was gepikt. Ze moest op dat moment alleen wel zorgen dat ze zo snel mogelijk naar de studio belde. “Ik was helemaal in de stress hier”, zei ze toen ze eindelijk live in de uitzending aan de telefoon hing. “Maar wij ook! Wat een opluchting! De ene rekening betaal je liever dan de ander en dit was er een die we ontzettend graag wilden overmaken”, liet Frank Dane weten. 

Mensen voor de deur
Margret had ondertussen allemaal appjes van vrienden gehad die zeiden dat ze snel naar 538 moest bellen. “Er staan hier zelfs allemaal mensen voor de deur die zeggen: ‘vergeet niet te bellen!”. Toen duidelijk werd dat Radio 538 haar rekening gaat betalen kon ze haar geluk niet op. “Ik ben zo blij hiermee. Ik kan wel janken! Ik ga nu extra mijn best doen richting de Paralympsiche Spelen!”

Een paar jaar terug lukte het Paratriatlete Saskia van den Ouden ook om een rekening voor een sportprothese door Radio 538 te laten betalen. Daardoor kon ze haar droom om naar de Paralympische Spelen van Rio 2016 te gaan waarmaken. Lees hier het interview wat wij met haar hadden terug. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: