Direct door naar content
Uniek Sporten 2019 in één oogopslag afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten 2019 in één oogopslag

29 januari 2020

Uniek Sporten is een aanpak die als doel heeft om meer mensen met een beperking in de regio Arnhem (en inmiddels in heel Nederland) structureel te laten sporten en bewegen. Sinds de start van het loket in Arnhem in 2009, de aansluiting van de laatste regio gemeenten Duiven en Lingewaard in 2014, tot en met de doorontwikkeling van het loket vandaag de dag zijn de mogelijkheden en toegankelijkheid van sporten en bewegen gegroeid. In de infographic van 2019 is deze groei in één oogopslag zien. 

Éen van de kerntaken van Uniek Sporten is de loketfunctie. In 2019 werden door de drie coördinatoren 160 sportvragen beantwoordt van mensen die rechtstreek contact opnamen met het loket. Daarnaast bezochten zo’n 7400 unieke bezoekers de website in 2019, waarvan 25% de pagina van een sportaanbieder bekijkt. Het is dus van belang dat het platform en de informatie actueel gehouden wordt.

Ook het ondersteunen van het sport,- en beweegaanbod is een kerntaak waar de coördinatoren zich mee bezig houden. Dit aantal is in de laatste jaren sterk gestegen. Eind 2017 waren er 135 aanbieders voor mensen met een handicap in de regio Arnhem, in 2018 waren dat  139 aanbieders en in 2019 groeide dit door naar 153 sportaanbieders met 252 activiteiten, in 74 takken van sport.

Tevens zijn 102 aanbieders in de regio Arnhem ondersteund. Zij zijn onder andere geholpen bij het opstarten van aangepast sporten, werden er kennismakingsgesprekken gepland en er werden speciale netwerkavonden voor zwembaden en voetbalverenigingen georganiseerd.

Dankzij de samenwerking met de verschillende partners en alle inzet van trainers/coaches, vrijwilligers en professionals wordt sporten en bewegen voor mensen met een handicap steeds meer bereikbaar en toegankelijk. Echter, dat sporten en bewegen voor mensen met een beperking nog niet altijd vanzelfsprekend is, blijft een aandachtspunt waarvoor we ons óók in 2020 moeten blijven inzetten!

Wilt u de volledige infographic of de terugblik op 2019 ontvangen? Stuur dan een mail naar regioarnhem@unieksporten.nl.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: