Direct door naar content
Jetze en Diede genomineerd voor Laureus Award afbeelding nieuwsbericht

Jetze en Diede genomineerd voor Laureus Award

03 februari 2020

De Laureus Award, ook wel bekend als de ‘Oscar van de sportwereld’, is een prestigieuze jaarlijkse prijs voor sporters. Voor Nederland maken twee para-atleten kans op deze prijs. Handbiker Jetze Plat en rolstoeltennisster Diede de Groot zijn genomineerd in de categorie Paralympisch Sporter van het Jaar. 

Jetze en Diede hebben grootse sportprestaties geleverd het afgelopen jaar. De handbiker won afgelopen jaar voor de derde keer zowel de tijdrit als de wegwedstrijd bij de WK para-cycling en werd voor het vierde jaar op rij wereldkampioen op de para-triatlon. Mede daardoor werd hij in december 2019 al verkozen tot Paralympisch Sporter van het Jaar op het Nederlands Sportgala. 

Niet de eerste keer
Rolstoeltennisster Diede veroverde vorig jaar de titel op de Australian Open, Roland Garros en de US Open. Daarnaast was ze in december ook nog eens de beste in het enkelspel bij de WK. Het is voor haar niet de eerste keer dat ze genomineerd is voor de Laureus Award. Vorige jaar was ze ook een van de genomineerden, maar viel ze buiten de prijzen. Ze zag de prijs voor Gehandicapte Sporter van het Jaar naar de Slowaakse skiester Henrieta Farkasova gaan. 

Ook Bibian Mentel was vorig jaar genomineerd voor een Laureus Award. De snowboardster, die twee gouden medailles won op de Paralympische Spelen in Pyeongchang, was in de race in de categorie Comeback van het Jaar. Die eer ging toe naar golfer Tiger Woods, die in 2000 en 2001 al de award voor Sportman van het Jaar had verdiend. 

De uitreiking van de Laureus Awards 2020 vindt plaats op 17 februari in Berlijn. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: