Direct door naar content
AV Hanzesport start met Racerunning afbeelding nieuwsbericht

AV Hanzesport start met Racerunning

30 januari 2020

Wij zijn heel blij dat in de regio Stedendriehoek nu ook de mogelijkheid is gekomen om Racerunning te gaan doen. Maar wat is het nu precies?

Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. 
RaceRunning is de para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De RaceRunner is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel.

Voor wie?

De RaceRunner is geschikt voor kinderen, jongeren of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida, hersenbloeding, MS of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) personen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen. 

De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren.

Wanneer?

De eerste training start op maandag 16 maart om 16.00 uur. Het eerste doel is om deel te gaan nemen aan de cityrun op 17 mei en daar gaan we voor trainen. Wil je niet meedoen met de cityrun dan ben je ook welkom. We zorgen de eerste 6 weken voor Racerunners. Daarom is het handig om je op te geven bij kantoor@hanzesport.nl

Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Hanzesport of Erica Nap, zutphen@unieksporten.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: