Direct door naar content
Model zonder armen wil Miss Mexico worden afbeelding nieuwsbericht

Model zonder armen wil Miss Mexico worden

03 februari 2020

De Mexicaanse Ana Gabriala Molina (24) is geboren zonder armen. Ze is daar aan gewend en ervaart dat ook niet als een beperking. Ze heeft zichzelf ook geleerd hoe ze haar voeten kan gebruiken als handen. Zo kan ze met haar tenen een post op instagram zetten en soep eten. Door mee te doen aan de Miss Mexico verkiezing wil ze laten zien dat je met een beperking ook mooi kan zijn. 

“Ik leef al 24 jaar met deze handicap. Voor mij is het geen handicap, want ik voel mij als ieder ander”, zegt ze in een item bij NOS. Ze won al een lokale missverkiezing bij haar in het dorp. Dat was voor haar een eerste stap naar een hoger doel, want nu wil ze Miss Mexico worden.

Anderen motiveren
Ze zou daarmee het eerste model zonder armen in de Missverkiezing van Mexico zijn. Ze wil daarmee ook graag een boodschap afgeven. “Ik doe mee om de weg vrij te maken voor mensen met een beperking. En om ze te motiveren om te doen wat ze willen. Dat ze zichzelf geen grenzen stellen en zeggen ‘dit kan ik niet’.”

Op haar instagram kun je zien hoe prachtig zij eruit ziet: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriela Molina 🌺 (@gabrielamolinads) on

 

Bron: NOS.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: