Direct door naar content
Freerun je mee na schooltijd? afbeelding nieuwsbericht

Freerun je mee na schooltijd?

04 februari 2020

Over blokken heen springen, met behulp van een trampoline op een verhoging springen, een parcour vol met obstakels afleggen... De kinderen van Het Kasteel in Breda (dat is een school voor speciaal onderwijs) hebben de afgelopen weken kennis kunnen maken met freerunnen. Tijdens de gymlessen probeerden ze allerlei verschillende 'freerun stunts' en leerden ze al een hoop. 

Een tiental kinderen vond deze sport zo leuk, dat ze komende drie weken meedoen met proeflessen bij Cross Jumps in Breda! Daar is een Freerunbaan die bestaat uit een opblaasbare mat, wat ideaal is om Freerun trucs te leren! 

Wat extra leuk is, is dat Cross Jumps bezig is met het opzetten van lessen speciaal voor kinderen met een (motorische) beperking! Dus lijkt freerunnen je wel een stoere sport die je graag wil uitproberen? En zit jij op de basisschool of op het voortgezet onderwijs? Doe dan een keertje mee met de proeflessen! Deze zijn op donderdag 6, 13 en 20 februari van 15.30 tot 16.30 uur. Neem contact op met sportcoach Lisanne voor meer informatie of om je aan te melden. Stuur een mail naar l.van.dorp@breda-actief.nl of bel 076 523 3555.

Over Special Heroes
Breda Actief organiseert sinds 2010 Special Heroes binnen het Speciaal Onderwijs. Dit is een sportstimuleringsprogramma waarmee kinderen ervaren hoe leuk het is om te sporten en bewegen. De sporten worden eerst drie keer op school aangeboden door sportcoaches van Breda Actief. Daarna kunnen kinderen zich aanmelden om onder begeleiding van de sportcoaches proeflessen bij de vereniging zelf te gaan doen. Deze stapsgewijze aanpak maakt de drempel naar de vereniging kleiner.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: