Direct door naar content
Nederlands Transplantatie Voetbalteam oefent tegen de Politie afbeelding nieuwsbericht

Nederlands Transplantatie Voetbalteam oefent tegen de Politie

06 februari 2020

Op zondag 16 februari staat een oefenwedstrijd gepland van het Nederlands Transplantatie Voetbalteam tegen een team van Politie Nederland in sporthal Reeshof in Tilburg.

Deze wedstrijd is de start van de voorbereiding van het Transplantatie Voetbalteam in aanloop van het eerste Wereldkampioenschap voor getransplanteerde in Cesenatico in Italië. Het Wereldkampioenschap wordt gehouden van 30 augustus tot en met 5 september dit jaar. Landen als Engeland, Italië, Frankrijk, Spanje en Australië gaan dan onder meer de strijd aan met het Nederlands team om een gooi te doen naar de eerste wereldtitel.

Het Nederlands team bestaat pas een jaar en is in die tijd gegroeid van 7 spelers naar 25 spelers. Maandelijks komen deze spelers/speelsters uit het gehele land bij elkaar om te trainen, dan wel een oefenwedstrijd te spelen. Om zich te meten met andere teams die bestaan uit getransplanteerde spelers zouden ze eigenlijk interlands moeten spelen. Dit is financieel (nog) niet haalbaar en daarom is de wedstrijd tegen de politie een mooie en welkome testcase.

Het team is ook op zoek naar mensen of bedrijven die het team willen ondersteunen. De spelers bekostigen nu zelf hun trainingen en wedstrijden, dus het zou mooi zijn als ze daarbij ondersteund kunnen worden.

Het team hoopt dat iedereen die naar de trainingen en wedstrijden komt kijken even stil staat bij donorregistratie. Zonder donoren zou dit team niet bestaan hebben. Daarom vragen ze ook aan iedereen om een keuze te maken, dit is heel belangrijk!

Dus, 16 februari, Nederlands Transplantatie Voetbalteam - Politie Voetbalteam. Aanvang 11.30 uur. Locatie Heereveldendreef 8, 5043 EX Tilburg.

Komt allen!!

Informatie over het team:

Afgelopen jaar hebben ze in augustus deelgenomen aan de World Transplant Games in Newcastle waar voetbal voor het eerst op het programma stond. Daar heeft het team een mooie prestatie neergezet door met een zilveren medaille naar huis te komen. In Italië zal het deelnemers veld nog sterker zijn en om daar een medaille te halen zal dat geweldig zijn.

Contactpersoon

Robin Simons, simons@sportentransplantatie.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: