Direct door naar content
Podcast: mooie sportverhalen van veteranen afbeelding nieuwsbericht

Podcast: mooie sportverhalen van veteranen

13 februari 2020

Dit jaar wordt in Den Haag een bijzonder sportevenement georganiseerd: de Invictus Games. Dat is een groot internationaal sportevenement voor militairen die gedurende hun dienst ziek of gewond zijn geraakt. In de podcastserie ‘Sportcast’ vertellen acht Nederlandse deelnemers aan deze en eerdere edities van de Invictus Games wat sport met hen heeft gedaan. Dat zijn stuk voor stuk inspirerende verhalen. 

De achtdelige podcastserie ‘Sportcast’ van het Veteraneninstituut maakt gelijk duidelijk dat de deelnemers aan de Invictus Games allemaal een bijzonder verhaal hebben. Allemaal hebben ze heftige dingen gezien of meegemaakt, vaak in oorlogsgebieden tijdens een missie. De een mist een been door een ongeluk met een mijn en een ander is zwaar getraumatiseerd teruggekomen. 

Verschillende verhalen
Wat deze militairen gemeen hebben is dat ze in sport belangrijke uitlaatklep hebben gevonden. Bij hun herstel en revalidatie heeft sport een grote rol gespeeld, zowel fysiek als mentaal. Zo vertelt Jacco van der Klift in zijn aflevering dat hij in het sporten met andere veteranen het vertrouwde teamgevoel uit de militaire dienst weer terugvond. 

Kampioen op één been
Of wat dacht je van het inspirerende verhaal van Maarten Leeuwenburgh. Al op zijn negentiende moest hij de militaire dienst verlaten door een ongeluk in Uruzgan. Hij kwam later terug als bedrijfsmaatschappelijk werker bij Defensie en helpt nu ook anderen bij het vinden van een nieuw pad. In de podcastserie natuurlijk ook een aflevering met Edwin de Wolf. Hij heeft op de Invictus Games al meerdere bijzondere prestaties op de fiets neerzette met één been. Hij schreef daar ook een boek met de bijpassende titel: Kampioen op één been over. 

Ga voor alle afleveringen naar de website van het Veteraneninstituut

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: