Direct door naar content
Ollie bedwingt golven van Nazaré op één been afbeelding nieuwsbericht

Ollie bedwingt golven van Nazaré op één been

12 februari 2020

Als je hem de golven ziet bedwingen, lijkt Ollie Dousset een surfer zoals ieder ander, maar niks is minder waar. Ollie’s rechteronderbeen is geamputeerd. Desondanks is hij erin geslaagd om over de enorme golven van Praia do Norte in het Portugese Nazaré te surfen.

Tot de zomer van 2018 was Ollie nog een gezonde jongeman, maar in augustus kwam daar verandering in. De Australische surfer zat achterop een scooter in Uluwatu (Bali, Indonesië) op de weg terug naar zijn verblijfplaats toen een truck hem aanreed. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht waar hij direct geopereerd werd. 

Infectie
Het leek de goede kant op te gaan met zijn herstel, totdat Ollie tien dagen later te maken kreeg met een infectie aan zijn been. Toen hij in het ziekenhuis in Australië arriveerde, vertelde de artsen hem dat zijn rechteronderbeen geamputeerd moest worden. 

Sterker dan ooit

Een domper voor Ollie, maar inmiddels is hij fysiek en mentaal weer helemaal hersteld en hij is sterker dan ooit. Ollie is een actieve paraglider, slackliner, snowboarder en sportklimmer en is niet van plan om gas terug te nemen. In december 2019 besloot hij om ook de surfplank weer op te pakken en het water in te gaan met als volgende uitdaging de Praia do Norte. 

Hoge golven

“Sinds de amputatie heb ik nooit meer op een echt surfplank gestaan”, zegt Ollie. “Dus ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten.” De andere deelnemers aan de competitie Gigantes de Nazaré twijfelden of ze wel het water op moesten gaan omdat er wel heel hoge golven waren. Ze wilden liever wachten op een rustigere dag, maar Ollie liet zich niet tegenhouden. 

Nadat hij uitgevogeld had hoe zijn prothese vastgemaakt kon worden aan zijn surfplank, was Ollie er klaar voor. De rest is geschiedenis. De Australiër bedwong de gigantische golven en toont daarmee aan dat niks onmogelijk is. 

Kijk hier hoe heftig de golven waren: 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: