Direct door naar content
Mooie docu: Een zeiltje in het oog afbeelding nieuwsbericht

Mooie docu: Een zeiltje in het oog

12 februari 2020

Twee jonge documentairemakers hebben zich een week lang ondergedompeld in het leven van jongeren met een verstandelijke beperking die bij Stichting BONT werken en logeren. Baue van Leyden en Devin Stuiver hebben daar een documentaire over gemaakt: Een zeiltje in het oog. 

Stichting BONT in Rotterdam is een stichting waar jongeren met een ernstige tot matige verstandelijke beperking werken en slapen. Ook kunnen ze aansluiten bij diverse activiteiten. Baue en Devin zijn zeven dagen lang onderdeel van deze groep. De documentaire geeft daardoor een uniek inkijkje in het leven van jongeren met een verstandelijke beperking. 

Leven in eigen hand
Het laat zien wat de jongeren zoal doen, wat ze van hun leven verwachten, met welke uitdagingen ze dag in dag uit te maken hebben en hoe ze naar ‘normale’ mensen kijken. “Zij kunnen wel hun rijbewijs halen en ik niet”, is een van de reacties. Ook zien we dat verstandelijk beperkte jongeren graag hun leven in eigen hand willen nemen en niet altijd gediend zijn van ongevraagde hulp. “Ik wil het alleen oplossen! Met mezelf.”

Vooroordelen
Maar we krijgen in deze documentaire niet alleen een inkijkje in het leven van deze jongeren, ook Baue en Devin geven zichzelf bloot. Ze vertellen hoe zij eigenlijk kijken naar jongeren met een verstandelijke beperking. Welke vooroordelen hebben zij over deze groep? 

Een zeiltje in het oog is gemaakt in samenwerking met de gemeente Rotterdam en in opdracht van Stichting BONT. Op de website van Spekkoper Filmsis een trailer te zien. 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

'Meer ruimte nodig voor aangepast fietsen'

Irma Sluis in nieuw tv-programma met doven

Stein meest toegankelijke gemeente van Nederland

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×