Direct door naar content
Dutch Adaptives geeft Crossfit Clinics afbeelding nieuwsbericht

Dutch Adaptives geeft Crossfit Clinics

17 februari 2020

Wil jij graag je conditie en kracht verbeteren maar weet je door je beperking niet waar je moet beginnen? Dutch Adatives, een sportteam bestaande uit mensen met een een chronische ziekte of beperking, helpt je daar graag bij op weg. Zij geven je verschillende Crossfit Clinics door het hele land om je kennis te laten een beweegvorm die haalbaar is voor jou. De eerste clinic is al op 29 februari in Assen. 

De teamleden van Dutch Adaptives weten zelf als geen ander hoe lastig het kan zijn om een geschikte sport te vinden. Ze kennen de drempels en vragen waar jij ook tegen aanloopt: hoe is je vervoer geregeld? Is de locatie toegankelijk?; wat past bij jouw beperking? Waar krijg je energie van? Door een crossfit een clinic te ontwikkelen willen ze jou helpen om ook lekker te kunnen sporten. Met de clinics brengen ze sport naar jou toe! 

Bij jou in de buurt
Dutch Adaptives verzorgt door heel Nederland verschillende sportclinics. In twee uur maak je kennis met toegangelijke sport en ga je aan de slag met een aantal basisregels van sporten met een beperking. De kennis die je meekrijgt is voor alle sporten toe te passen. Samen ga je op zoek naar de mogelijkheden van jouw lichaam. 

Thuiskomen
De coaches en leden van Dutch Adaptives leren je zo op een verantwoorde manier hoe je met jouw beperking kan sporten. De clinic wordt al sinds 2018 gegeven en krijgt van de deelnemers goede reacties. “De clinic voelt als thuiskomen. In dit team snappen ze wat ik doormaak en de tips die ik krijg geven me vertrouwen dat ik door kan zetten”, aldus een deelnemer van vorig jaar. 

Zie hieronder nog een filmpje met een impressie van de clinic:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: