Direct door naar content
Aftellen naar de Invictus Games 2020 afbeelding nieuwsbericht

Aftellen naar de Invictus Games 2020

24 februari 2020

Het aftellen naar de Invictus Games is begonnen. Het is nu nog maar minder dan 100 dagen tot dit bijzondere sportevenement in Den Haag zal beginnen, want van 9 tot 16 mei is het al zover! Je gaat de komende maanden zeker meer over de Invictus Games horen, maar we nemen je nu graag alvast mee naar dit sporttoernooi voor gewonde voor fysiek en/of mentaal gewonde (ex) militairen. 

Van 9 tot 16 mei worden in het Zuiderpark in Den Haag de vijfde Invictus Games georganiseerd. Gewonde of zieke (ex) militairen uit de hele wereld komen dan naar Nederland om het tegen elkaar op te nemen, maar vooral om boven zichzelf uit te stijgen en te laten zien dat ze ondanks hun beperking nog tot bijzondere prestaties in staat zijn. 

Open armen
Den Haag is trots dat het deze helden mag ontvangen. Om dat aan iedereen te laten weten is pas een enorme poster onthuld in het gemeentehuis. Burgemeester Johan Remkes liet daarbij weten een bijzonder gevoel bij de Invictus Games te voelen. “Geen mens komt ongeschonden uit een oorlog. Ook al zijn ze er nog zo voor getraind. De kracht die gewonde en zieke soldaten opbrengen om vervolgens te herstellen is enorm. Dat zij ook nog in staat zijn om op hoog niveau te sporten, grenst aan het bovenmenselijke. Ik ben dan ook heel blij en dankbaar dat Den Haag een podium mag bieden aan deze mannen en vrouwen die door zovelen worden bewonderd. Wij zullen hen met open armen ontvangen.”

Voor eigen publiek
Het Nederlands Invictus Games Team heeft ook net als bij de Olympische Spelen een Chef de Mission. Stefan Nommensen liet over zijn team te weten dat ze goed op weg zijn om hun persoonlijke doelen te halen. Het team kan niet wachten tot het 9 mei is. “Wij zijn verheugd en trots dat de Games in Nederland worden gehouden en dat de deelnemers voor eigen publiek tonen, dat ze weliswaar gewond (lichamelijk en geestelijk) maar zeker niet verslagen zijn!”

Check ook deze promo om alvast in de stemming te komen: 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: