Direct door naar content
3 tips om tijd te besparen in de sportschool afbeelding nieuwsbericht

3 tips om tijd te besparen in de sportschool

06 augustus 2020

De sportscholen zijn na de versoepeling van de coronamaatregelen alweer een tijdje open. Durf jij het alweer aan om nu weer te gaan fitnessen? Als je wel al gaat wil je misschien je bezoek aan de fitnessschool zo kort mogelijk houden om zo contact met anderen te vermijden. Hieronder lees je drie tips om tijd te besparen bij het fitnessen, ook handig als je het druk hebt! 

Het is bijvoorbeeld slim om te letten op de volgorde van je oefeningen. Je kunt het beste beginnen met het trainen van meerdere spieren tegelijkertijd. Dat zit zo: als je eerst gaat optrekken, gebruik je de spieren van je armen en van je rug. Als je daarna gaat gewichtheffen, gebruik je alleen de spieren van je armen. Dat is de goede volgorde. Als je het andersom doet, zijn je armen namelijk al moe van het gewichtheffen terwijl je rug nog even door kan gaan met optrekken. Dat is niet zo handig als je graag wat sterker wil worden.

Oefeningen Combineren
Je kunt ook verschillende oefeningen combineren om lekker snel klaar te zijn in de sportschool. Stel dat je begint met gewichtheffen met je rechterarm. Normaal zou je daarna misschien even uitrusten en opnieuw een paar keer gewichtheffen met je rechterarm. In plaats daarvan kun je vast met je linkerarm gaan gewichtheffen, terwijl je rechterarm uitrust. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je armen met je benen af te wisselen, of je rechterbeen met je linkerbeen. Zo ben je twee keer zo snel!

Korter en zwaarder 
Als je nog steeds te weinig tijd hebt, wil je misschien graag een oefening overslaan. Toch is de derde tip dat je dat beter niet kunt doen. In plaats van een oefening overslaan, kun je beter elke oefening wat korter doen! En als je een oefening wat korter uitvoert, kun je ‘m natuurlijk wel iets zwaarder maken. Zo train je nog steeds goed.

Weet je nou niet zo goed wat je met een beperking allemaal kunt doen in de sportschool? Vraag het dan een instructeur of een trainer. Je kunt hen altijd een keertje vragen of zij jou kunnen helpen. Kijk hier voor geschikte sportscholen bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: