Direct door naar content
90-jarige zonder benen maakt parachutesprong afbeelding nieuwsbericht

90-jarige zonder benen maakt parachutesprong

17 februari 2020

De Amerikaanse Stanley Rohrer vierde zijn 90e verjaardag op een wel heel bijzondere manier: met een parachutesprong. Dat was niet alleen bijzonder door zijn leeftijd, want Stanley Rohrer verloor in de afgelopen tien jaar allebei zijn benen. Om toch te kunnen parachutespringen kreeg Stanley een pak dat speciaal voor hem was ontworpen.

“Ik was helemaal niet bang. Ik was te druk bezig met genieten van het uitzicht!”. Samen met Rangel, de eigenaar van de parachutespringschool, zoefde Stanley vanaf 4 kilometer hoogte naar beneden. Ze deden er 5 minuten over om bij de grond te komen en gingen zelfs meer dan 200 kilometer per uur. Het speciale pak van Stanley zorgde ervoor dat hij vast bleef zitten aan Rangel.

Mooi uitzicht
De parachutesprong vond plaats bij Lake Elsinore, in Californië. In het bergachtige gebied maakte Stanley vroeger avontuurlijke wandeltochten. Hij is blij dat het hem met zijn beperking alsnog is gelukt om de bergketens eens van bovenaf te zien. “Het was prachtig. Ik zag de San Jacinto-bergen heel erg duidelijk en ik kon zelfs tot aan de oceaan en Catalina Island kijken. Het was geweldig!”

Vol vertrouwen
Stanley heeft zich nooit laten tegenhouden door zijn beperking. Zo speelt Stanley erg fanatiek rolstoeltennis en houdt hij van wildwaterkajakken. “Hij zit vol vertrouwen en klaagt nooit”, vertelt zijn vrouw Barbara. “Hij was altijd al erg actief. Toen hij zijn benen verloor, was hij vastbesloten om te blijven doen wat hij al deed.” 

Kijk hieronder hoe zijn sprong eruit zag:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: