Direct door naar content
Ronald wil 6 marathons in zijn rolstoel doen afbeelding nieuwsbericht

Ronald wil 6 marathons in zijn rolstoel doen

17 februari 2020

Ronald van Dort verloor zijn benen toen hij als soldaat over een bom reed. Dat gebeurde in 2008, maar hij gaf niet op. Hij is namelijk vol goede moed weer gaan sporten. Ronald doet met zijn beperking inmiddels al een hoop verschillende sporten, maar hij heeft ook nog ambitieuze toekomstplannen!

Zo doet Ronald aan zwemmen, houdt hij van basketbal en speelt hij tennis. Ook doet hij dit jaar al voor de derde keer mee aan de Invictus Games, een internationaal sportevenement voor militairen en veteranen die gewond raakten in het leger. 

Te snel bij Vierdaagse
Verder voltooide hij in zijn rolstoel al de Nijmeegse Vierdaagse, waarbij hij als allereerste over de finish kwam! De organisatie van de Vierdaagse heeft zelfs tegen Ronald gezegd dat hij voortaan iets rustiger moet rollen, want sommige wegen op de route waren nog niet eens afgezet toen Ronald al voorbij zoefde in zijn rolstoel. 

"Alles kan. Als je maar wilt. Opgeven hoeft nooit een optie te zijn!"

Ronald van Dort

Zes grote marathons
Ronald bewijst dus wel dat je met een beperking aan allerlei sportevenementen mee kunt doen. Hij is nu zelfs aan het trainen voor de zes grootste marathons in de wereld. "Binnen twee jaar wil ik de marathons van Boston, New York, Chicago, Berlijn, Tokio en Londen rollen. Ik wil de eerste Nederlander zijn die dat ooit is gelukt." Een probleempje is wel dat het erg duur is om mee te doen aan al die marathons. Daarom is Ronald een crowdfunding gestart

"In totaal heb ik zo'n 35.000 euro nodig. Als alles lukt en ik uiteindelijk geld overhoud, dan doneer ik dat aan Stichting Hulphond Nederland. Ik houd niks zelf." De sportieve Ronald heeft ook nog een boodschap voor jou en alle anderen met een beperking. "Alles kan. Als je maar wilt. Opgeven hoeft nooit een optie te zijn!"

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: