Direct door naar content
Tim kan zichzelf zijn bij Sparta afbeelding nieuwsbericht

Tim kan zichzelf zijn bij Sparta

24 februari 2020

Tim Hanstede heeft al van jongs af aan een passie: werken voor voetbalclub Sparta Rotterdam. Hij zit al zijn hele leven in een rolstoel, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn passie te volgen. 

De 25-jarige Tim is geboren met een beperking, die volgens hem geen naam heeft. Het is een spierziekte die niet progressief is en dus niet erger wordt. “Het feit dat ik hiermee geboren ben, maakt het makkelijker om mee om te gaan”, legt hij uit bij RTV Rijnmond. “Als je elke dag hard werkt om te bereiken wat je wil bereiken, dan kan je ook alles bereiken.”

Elke dag fluitend opstaan
En dat heeft Tim wel bewezen. Hij is aanwezig bij elke wedstrijddag van het eerste elftal van Sparta en de jeugdelftallen. Gewapend met fotocamera en telefoon doet hij vanuit zijn rolstoel verslag voor de sociale media van de club. Tim put veel kracht uit het feit dat hij kan doen wat hij leuk vindt. “Ik denk dat dat erg belangrijk is. Als je doet waar je plezier uit haalt en waar je gelukkig van wordt, dan sta je elke dag fluitend op.”

Rolstoel geen belemmering
“Ik kan mezelf zijn bij Sparta, net als bij mijn vrienden”, vertelt Tim. De rolstoel is nooit een belemmering geweest bij de werkzaamheden die hij doet voor Sparta. “Ik heb het idee dat mensen mijn rolstoel niet eens meer zien.” Tim heeft een sterke boodschap voor mensen die beperkt zijn. “Wat je beperking ook is; je moet altijd strijden voor wat je wil en kan.”

Bron: RTV Rijnmond

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: