Direct door naar content
Ronald werd keeper na zijn revalidatie afbeelding nieuwsbericht

Ronald werd keeper na zijn revalidatie

24 februari 2020

Ronald van Dongen kreeg 2,5 jaar geleden een hersenvliesontsteking. Sporten was altijd al zijn grote hobby, maar daar moest hij even mee stoppen. Na een lange revalidatie besloot Ronald om de moed niet op te geven en inmiddels heeft hij zijn oude hobby’s weer opgepakt.

“Ik heb twee jaar lang thuis of in een revalidatiecentrum gezeten”, vertelt Ronald in een video van SportZeeland. “Ik ben volledig afgekeurd, maar na een tijdje werd ik gek van het thuiszitten. Ik wilde wat gaan doen. Toen heb ik de gemeente gevraagd of ik bij hun iets kon doen op het gebied van sport en gezondheid.” Het maakte niks uit dat Ronald een beperking had, want nu is hij tien uur per week bezig met het opzetten van een sport- en gezondheidsprogramma.

Duizelig
Daarnaast is Ronald zelf ook weer actief op het sportveld. “Mijn zoontje vertelde dat hij keeper wilde worden. Dat vond ik een hartstikke leuk idee. Toen ben ik met hem gaan oefenen, en dat ging erg goed. Daar kwam bij dat ik zelf niet meer kon voetballen omdat ik duizelig werd van alle beweging om mij heen, maar keepen lukte wel. Toen heb ik mij aangemeld bij een voetbalteam, om het een keer een wedstrijd te proberen. Nu ben ik daar één keer in de week keeper, en op een ander moment in de week doe ik keeperstraining met mijn zoon. Dan trainen we elkaar.”

Rondje rennen
Een andere hobby van Ronald was hardlopen. Ook dat pakt hij zijn revalidatie langzaam weer op. “Ik zat de kustmarathon te kijken. Daarvan kreeg ik zo’n zin om ook weer te gaan hardlopen, maar ik dacht dat ik het niet kon. De volgende dag besloot ik het toch maar eens te proberen. Ik ging gewoon een rondje rennen in de polder en dat ging eigenlijk wel goed. Dat probeer ik nu steeds iets verder uit te bouwen.” 

Toekomst
Ronald kijkt dan ook met vertrouwen naar de toekomst. “Eerst kon ik alleen maar wandelen en fietsen. Nu ben ik begonnen met hardlopen, dat ging in het begin absoluut niet. Wie weet waar we nog komen!”

Kijk hier de video met Ronald:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: