Direct door naar content
Gave foto’s van zwemmers met beperking afbeelding nieuwsbericht

Gave foto’s van zwemmers met beperking

24 februari 2020

Sportapp Strava had vorig jaar een fotowedstrijd uitgeschreven voor de beste sportfoto van 2019. Tussen inzendingen met wielrenners, skiërs, bergbeklimmers en hardlopers zat ook een bijzondere foto van Mikhail Kapychka. Hij maakte bij een zwemwedstrijd voor zwemmers met een beperking bovenstaande gave foto van een zwemster zonder armen. 

Strava was voor de fotowedstrijd op zoek naar vastgelegde momenten waarop je sport op zijn rauwst en eerlijkst kunt zien. De foto van Mikhail laat dat wat ons betreft zeker zien waar sport over gaat. Want sport is voor iedereen en ook als je een beperking hebt is dus altijd een manier om te sporten. Dit meisje laat zien dat je ook zonder armen kan zwemmen. Zij heeft een eigen manier gevonden om haar sport te beoefenen. Voor de start gebruikt ze een elastiek om zich vast te houden aan de kant, waar een ander dat met de handen doet. 

Meer foto's
Tijdens de zwemwedstrijd in Minsk, Wit-Rusland, maakte Mikhail Kapychka nog veel meer foto’s. In de collectie die hij op zijn Instagram-account heeft staan zie je zwemmers met allerlei beperkingen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihail Kopychko Photography (@mihail_kopychko) on

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: