Direct door naar content
Gebruik jij de nieuwe rolstoel-emoji’s al? afbeelding nieuwsbericht

Gebruik jij de nieuwe rolstoel-emoji’s al?

02 maart 2020

Tot voor kort was het lang zoeken naar een geschikte emoticon in Whatsapp voor een rolstoel of gehoorapparaat. Daar is eind 2019 verandering in gekomen door de toevoeging van dertien nieuwe emoji’s die speciaal zijn toegevoegd voor alle Whatsapp-gebruikers met een beperking. Heb jij ze al ontdekt in je app? 

Ongeveer een jaar geleden hadden we al over dit nieuwtje. Toen werd namelijk de lijst bekend van voorgestelde nieuwe emoji’s. Tussen plaatjes van een zwembroek, luipaard of duikbril werden ook symbolen toegevoegd waar jij echt iets aan hebt. Dat was ook het idee van Apple. Zij vonden namelijk dat als je een beperking hebt dat je onvoldoende wordt vertegenwoordigd met de beschikbare poppetjes, sporten en voorwerpen. Apple stelde daarom voor om ook emoji’s toe te voegen voor rolstoelen, blindegeleidestokken en hulphonden. 

Rolstoelen en protheses
Het heeft inmiddels even geduurd, maar als je toevallig pas even verveeld door alle emoji’s aan het swipen was dan kon je de nieuwe plaatjes nu ook echt zien en gebruiken. Wat zit er zoal tussen? We hebben in de categorie rolstoelen bijvoorbeeld zowel een elektrische als een handgedreven rolstoel. Bij beide rolstoelen heb je nog de keuze uit een man of een vrouw of een lege rolstoel. In de categorie protheses heb je de keuze uit een bionische arm en een been. 

Gehoorapparaatje
Voor doven en slechthorenden kun je nu ook icoontjes gebruiken voor een gehoorapparaatje en een mannetje of vrouwtje dat in gebaar aangeeft het niet te kunnen horen. Verder zijn voor blinden en slechtzienden nog nieuwe symbooltjes voor hulphonden en blindegeleidestokken toegevoegd. 

Uitproberen maar!
Misschien had je ze al gezien en anders kun je nu snel naar je app gaan om al deze toffe emoji’s te ontdekken en al je vrienden suf te appen met jouw nieuwe favoriete symbooltjes! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: