Direct door naar content
Framevoetbal was de redding voor Milan afbeelding nieuwsbericht

Framevoetbal was de redding voor Milan

02 maart 2020

Toen Milan (6) werd geboren gaven de artsen hem weinig overlevingskansen, omdat bij hem de spierziekte AMC werd geconstateerd. Door die ziekte kan hij niet lopen en heeft hij weinig energie. In Framevoetbal heeft hij nu helemaal zijn sport gevonden. En het mooie is: hij kan dat bij zijn favoriete club FC Groningen spelen!

Milan wilde altijd graag met de vriendjes uit de buurt mee voetballen, maar door zijn ziekte kon hij dat niet. Dat vond zijn moeder Helena vreselijk om te zien. “Ik zag een kind dat heel verdrietig was en ik kon het probleem niet voor hem oplossen”, vertelt ze in een filmpje. 

Met Sergio Padt
Een filmpje van Kids United Frame-voetbal bracht ze op een idee. Met de ondersteuning van een frame kon Milan namelijk gewoon mee voetballen. En dat ook nog eens bij FC Groningen. Die Eredivisieclub is de eerste club in Nederland waar je met een frame kunt voetballen. “Dit is voor hen een uitgelezen mogelijkheid om op hetzelfde niveau een balletje met elkaar te trappen”, zegt FC Groningen-keeper Sergio Padt. Zelft deed hij ook nog mee met een frame. 

'Onbetaalbaar'
Op deze manier kan Milan op zijn niveau met andere kinderen met een beperking een balletje trappen. Dat doet hem duidelijk goed, ziet zijn moeder: “De artsen hadden gezegd dat Milan als hij al in leven zou blijven hij bedlegerig zal zijn. En nu rent hij op het voetbalveld met een lach op zijn gezicht! Het is onbetaalbaar.” 

Bekijk hier het filmpje over Milan: 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: