Direct door naar content
Dove man leert doof hondje gebarentaal afbeelding nieuwsbericht

Dove man leert doof hondje gebarentaal

02 maart 2020

Het was eigenlijk gelijk een goede match tussen de net geredde pup Emerson en zijn nieuwe baasje Nick. Dat was niet eens omdat hij Emerson zulke schattige ogen heeft. Ze hebben duidelijk iets gemeen: zowel hond als baasje zijn namelijk doof. Nick heeft zijn nieuwe vriend al zelfs gebarentaal geleerd. 

De kleine Emerson werd uit door opvangorganisatie voor honden gered uit een schuurtje toen hij amper zes weken oud was. Lindsay Powers merkte al snel dat met het kleine hondje iets aan de hand was. Hij bleek namelijk gehoorproblemen te hebben. “Emerson leek dat verder niet echt vervelend te vinden. Hij eigenlijk een gewone pup.”

Goede band
Toch moest hij nog eerst nog even aansterken voor hij ter adoptie kon worden aangeboden. “Hij had echt een ruige start van zijn leven, maar dat is daarna een sprookje geworden”, vertelt ze aan The Epoch Times. Toen ze Emerson op Facebook had gezet, meldde zich al snel de perfecte match: Nick Abott. Omdat hij zelf ook doof is, voelde hij al gelijk een goede band met het hondje.

De eerste kennismaking ging gelijk al goed. Zodra Nick en zijn moeder het huis in kwamen, ging Emerson in een rechte lijn naar de voeten van zijn nieuwe baasje. “Ik zag meteen dat die twee bij elkaar hoorden”, zei Lindsay.

Eigen Instagram
Na die eerste kennismaking is Nick gelijk begonnen met hem langzaam een aantal gebarentekens te leren. Zo weet Emerson al wat de gebaren zijn voor ‘zit’, ‘lig’ en ‘kom dichterbij’. De twee zijn echt onafscheidelijk en ze hebben zelfs een eigen Instagramaccount met al meer dan 30.000 volgers!

Kijk hier maar: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nick Abbott (@nickandemerson) on

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: